Askersunds officiella turistportal

American Master of Flamenco guitar

11 aug

Musik, Övrigt

Askersund

American Master of Flamenco guitar

Välkommen till Landskyrkan för att lyssna till världsgitarristen Ronald Radford.

Flamenco är namnet på den traditionella folkmusiken från södra Spanien, där dans och gitarrspel är en naturlig del av livet. Det är ett destillat av impulser från muslimska och judiska sånger och från spanska romer med sina rötter i norra Indien som under århundraden har sammanstrålat i Spanien. Kombinationen av orientaliskt och västerländskt medverkar till att ge musikstilen sin starka uttrycksfullhet.

Den virtuose flamencogitarristen Ronald Radford levde i åratal i Spanien som protegé till den legendariske Carlos Montoya för att tillägna sig flamencostilen. Under sin tid i Spanien studerade han också klassiskt gitarrspel, bl.a. för Andres Segovia.

ARRANGÖR

Arrangör:

Askersund-Hammars församling


Turnerandet har tagit Radford till femton länder över hela världen. Han har också verkat som musikambassadör för USA i flera länder i latinamerika. Radford finns representerad på både CD och DVD.

Den pågående europaturnén, som går över Spanien, Frankrike, Tyskland, Sverige, Belgien, Holland och Schweiz är en serie konserter för att samla in pengar till ”The Roger McGowen International Support Group”. Roger McGowen är en oskyldigt dömd afro-amerikan som suttit i dödscell i Texas i 30 år. Supportgruppen grundades av den Schweiziske författaren Pierre Pradervand, vars bok ”Messages of Life” handlar om Roger McGowens öde. Ronald Radford, som är mångårig vän till Pradervand, blev så småningom administratör till supportgruppen och lyckades efter tio år häva McGowens dödsdom. De senaste två årens arbete har gått ut på att bevisa att McGowen är helt oskyldig. Radford arbetar också för dödsstraffets avskaffande i stort.

Kollekten som vi samlar in i samband med dagens konsert går direkt till Radfords arbete mot dödsstraff.

www.svenskakyrkan.se/askersund-hammars-forsamlinglänk till annan webbplats


INFORMATION

Datum:

11-08-2018

Öppet:

18:00 - 19:00

Plats:

Askersund

Arena:

Landskyrkan

Pris:

Fri entré

EVENEMANGSDATUM
DatumTidpunkt
Sidan uppdaterad 2018-08-09