Askersunds officiella turistportal

Midnattssolsrally

12 jul

Barn och ungdom, Utställning, Övrigt

Askersund med omnejd

Midnattssolsrally

Midnattssolsrallyt är ett rally med historiska bilar som arrangeras av KAK årligen. I år har Midnattssolsrallyt sin bas i Örebro och genom olika specialsträckornas förläggning tar sig tävlingsekipagen och besökarna runt i regionen. Fredag 12 juli går rallyt genom skogarna i närheten av Askersund. Ungefär 250 tävlingsekipage förväntas delta. Det är KAK som lägger bansträckningen i samråd med lokala bilklubbar.

Man räknar med att Midnattssolsrallyt medför runt 25 000 dagsbesökare – en hel del av åskådarna finns naturligtvis vid de olika specialsträckorna men många av åskådarna passar också på att besöka närliggande orter för att shoppa, strosa runt en stund och äta på restauranger och caféer.

Fredagens lunchstopp är vid Sjöängen i Askersund. Man räknar med att de första tävlingsbilarna börjar rulla in över Sundsbron strax efter kl. 11 och sedan komma undan för undan under tre timmar.

Vid lunchstoppet kommer servicelagen att pyssla om bilarna inför fortsatt tävling medan förare och kartläsare passar på att äta en god lunch. Besökarna är välkomna att titta på bilarna. När lunchen är avslutad kommer bilarna att återgrupperas uppe vid torget för att starta om i tävlingen. Där finns möjlighet att höra intervjuer med deltagande förare och se bilarna innan de åter ger sig ut på vägarna norrut.

Välkommen!

ARRANGÖR

Arrangör:

KAK Midnattssolsrally

BRA ATT VETA

Under dagen finns trampbilar vid hamntorget för de yngre rallyintresserade besökare som här kan ge sig ut på en alldeles egen liten specialsträcka.

Program för dagarna finns att köpa på Shell i Askersund.

Läs mer på hemsidan här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

FACILITETER

Passa på att tillbringa helgen i mysiga Askersund med omnejd.
Förslag på trevliga boenden hittar du här.
Vill du äta något gott i samband med ditt besök kolla in våra matställen här.
öppnas i nytt fönster
Askersund med omnejd erbjuder även fina möjligheter för annorlunda shopping, se här.öppnas i nytt fönster

INFORMATION

Datum:

2019-07-12

Plats:

Askersund med omnejd

EVENEMANGSDATUM
DatumTidpunkt
Sidan uppdaterad 2019-07-11