Askersunds officiella turistportal

Askersund 2020...

30 aug - 31 dec

Barn och ungdom, Föreställning, Natur, Samhälle, Övrigt

Askersund med omnejd

Information med anledning av Coronaviruset

Askersund har höga ambitioner att skapa de bästa förutsättningar för en njutbar och trygg vistelse med respektfulla möten i både stadens gränder och hamnkvarter, samt på andra populära platser runtom i kommunen.

Här berättar vi om några av våra kreativa lösningar som gör att du kan känna dig trygg och får goda förutsättningar att ta ditt eget ansvar.

vy över hamnen i askersund

Askersund hamn
Bänkarna i hela hamnområdet har flyttats isär och spridits ut på större yta på lämplig avstånd från våra populära matställen. Fler sopsorteringskärl finns för att minska kontaktytor och nya städrutiner är på plats.

Våra sköna evenemang
Många evenemang ställs in, flyttas eller arrangeras på ett nytt och annorlunda vis så vi kan njuta av aktiviteter på ett tryggt och trevligt sätt.
Besök evenemangskalendern på www.visitaskersund.se och hitta ditt evenemang!

gata vid torget Askesund

Lokala företag, butiker och restauranger
Att strosa i Askersund eller få ta del av det lokala utbudet från våra handlare ska kännas tryggt. Många företagare har anpassat sin butiksmiljö och utökar sina tjänster för dig just nu. Läs mer om det på sidan Askersund levererar

folder Under sommaren 2020

Härliga upplevelser i naturen
Naturen är en trygg plats att vara i för alla. Här har vi goda förutsättningar att sprida ut oss och njuta av aktiviteter och dagen. Vi ser att trycket på naturreservaten är mycket stor och behöver därför ta ett gemensamt ansvar att värna om våra fina platser.

Vi skapat en liten folder på både svenskaPDF, engelskaPDF och tyskaPDF, som hjälper oss att agera på ett hänsynsfullt sätt mot både våra medmänniskor och vår fantastiska natur.

Bra att veta

Kommunens samlade information om Corona (Covid-19) hittar du på Askersundslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterkommuns hemsida här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Are you visiting Sweden and need some information about Corona in english? Click here.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Är du arrangör och undrar hur du ska agera? Här är en länk till Folkhälsomyndighetens rekommendation till arrangörer av mindre evenemang:
www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information för dig som är företagare:
www.askersund.se/foretagcoronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

INFORMATION

Datum:

2020-08-30 - 2020-12-31

Plats:

Askersund med omnejd

EVENEMANGSDATUM
DatumTidpunkt
31 decundefined
Sidan uppdaterad 2020-09-23