Askersunds officiella turistportal

Vargsafari

31 jul - 18 sep

Guidning, Natur, Övrigt

Tiveden

Vargsafari

Följ med Naturguide Tiveden ut för att få chansen att uppleva vargarna yla i Tivedsvargarnas revir! Vi far ut för att uppleva vargarnas revir på nära håll. Vi letar efter spår, spillning och kanske hittar vi ett byte som vargarna slagit. Vid eldens sken lyssnar vi efter vargarnas ylande. Under vargsafarin övernattar vi tryggt och säkert i tält i vargarnas revir. Välkommen att uppleva Tivedsvargarna tillsammans med oss !

Under kvällen/eftermiddagen beger vi oss ut i Tivedsvargarnas revir för att vandra i ulvarnas marker. 2013 flyttades ett finskt-ryskt vargpar från Tornedalen ner till Tiveden och det är dessa vargar som vi ska spana och lyssna efter. Den senaste kulle som Tivedsvargarna fick 2017 var hela 5 valpar. Vi börjar med en middag där du får lära dig om vargen, dess liv och livsmiljöer.

Upplevelsen fortsätter med en kortare vandring där vi letar efter spår efter vargen. Det kan vara tassavtryck, spillning eller rent av slagna djur. Under kvällen återvänder vi till vår eldplats där vi lyssnar efter vargarnas ylanden. Vi övernattar tryggt och säkert i tält mitt i vargarnas revir och somnar gott! All utrustning för övernattning tillhandahålls av Naturguide Tiveden. På lördagsmorgonen äter vi frukost ute och far därefter tillbaka.

Att få höra en eller flera vargar yla i närheten eller på avstånd är en upplevelse och ett minne som du bär med dig resten av livet!

BRA ATT VETA

Plats: Guidningen sker i närheten av Tivedens nationalpark
Pris: 2 500 kr/vuxen, 1 500 kr/barn
Deltagarantal: Max 8 personer

Guideturen måste boka senast kl 20:00 dagen före. Upplevelsen startar fredag eftermiddag och slutar lördag förmiddag.

Bokningar och förfrågningar görs på bokningssidan här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

FACILITETER

INFORMATION

Datum:

2020-07-31 - 2020-09-18

Öppet:

Aug: Kl: 17:00, Sept: Kl: 16:30

Plats:

Tiveden

Arena:

Tivedens Nationalpark

Pris:

2500 kr/vuxen, 1500 kr/barn

EVENEMANGSDATUM
DatumTidpunkt
Sidan uppdaterad 2020-07-09