Askersunds officiella turistportal

Båtturer

Skönt på sjön med M/S Wettervik

En välkänd signal ekar över hamnen i Askersund, när kaptänen Johan på M/S Wettervik gör honör och passagerarbåten M/S Wettervik backar ur hamnbassängen på väg mot skärgården.
M/S Wetterviks turlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns olika resor Länk till annan webbplats. med allt från kortare dagsturer till räkfrossa, snaps-, öl- och whiskeyprovning och sköna söndagskryssning, m.m.
Minnesvärda och festliga resor blir det också när bröllopssällskap finns ombord på väg till någon skön plats i skärgården, där kaptänen viger paret.
För sällskap finns även möjlighet att charta båten och anpassa turen till sina önskemål. Söker du en annorlunda möteslokal i vackra Askersunds hamn? Kolla med Johan och Marita på Askersunds Skärgårdstrafik; Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här skrivs värdskap och omtanke med stora bokstäver och här blir det mesta möjligt!
Naturligtvis är M/S Wettervik tillgänglighetsanpassad och körs med förnybara drivmedel.

Välkommen till sjöss!

kaptän Johan med gäster på m s wettervik

M/S Pricken - vår pigga taxibåt

Namnet Pricken är rätt i prick när det gäller lilla båten som ständligt är ute på det mest skiftande uppdrag, en riktig liten arbetshäst på sjön!
Pricken kan bokas Länk till annan webbplats. för mindre sällskap upp till 12 personer och tar med er ut på härliga resor ut i Norra Vätterns skärgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., anpassade utifrån dina önskemål. Kanske lockar ett strandhugg med lite grillning? Det ordnas på Pricken.
Andra gånger blir Pricken båttaxi och kör turer från och till Olshammar, Hammar, Åmmeberg, Harge - eller kanske till något boende eller din sommarstuga vid Vätterns strand?
Pricken är även en utbildningsbåt som anordnar praktikturer för de som går utbildningar i förarintyg, kustskepparexamen samt radarutbildning.

Välkommen att höra av dig med dina önskemål, hälsar skepparna Johan & Marita Bergsten!

Sidan uppdaterad 2021-05-01

Kontakt

Båtturer på Vättern

Askersunds Skärgårdstrafik AB
Lunnagårdsvägen 6
696 74 Hammar
0709-77 02 63
info@wettervik.se
www.wettervik.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

N: 58.52690, E:14.54100

Pricken
Taxi- och utbildningsbåt
0709-77 02 63
www.prickens.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.