Askersunds officiella turistportal

Naturguidningar

vandra i skogen

Kom nära naturen genom att följa med kunniga guider som ger dig glimtar av de fantastiska skatter som finns i naturen runtomkring oss.
Ett stort utbud av olika temaguidningar erbjuds i det varierande landskapet med Tivedens djupa skogar och Vätterns glittrande klipplandskap.

Experience Nature - Upplev Naturen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Skräddarsyr varje guidad tur så långt det är möjligt utifrån sällskapets/gruppens behov. Vanligtvis är gruppen inte större än 4 personer - max antal är 6 personer - detta för att det ska bli ett så givande, lugnt och personligt möte med naturen. Välkommen med önskemål.

Naturvägledare norra Vättern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder turer och kurser i kajak i Norra Vätterns skärgård, Berättarkvällar, guidningar
skärgårdsnära och i Tiveden eller Tylöskogen.

Bisafari
Vill du lära mer om bigården för att se hur bina lever och bor. Hyddans Zon & Gård erbjuder Bisafarin med guidade turer ut i bigården.

Häst & vagn
Guideturen med häst & vagn arrangeras av Draghästen och utgår från Stall Släte i Närkesberg och tar ca 2 timmar inkl fikatid, där gästen tar med sig egen fika. Kostnad 800 för 4 personer, extrapassagerare 250 kr/pers.

Naturguide Tiveden Erbjuder olika former av djurguidningar allt efter årstid. Till exmepel på våren Orrspel eller Tjäderspel. Sommar och höst Älgsafaris.

Traceless in Tiveden Erbjuder guidade turer i Träkanot. Under turen bjuds det på kokkaffe eller mat. Artvandringar i Nationalparken kvällstid under sommaren.

Tivedens Guider
Följ med Tivedens guider på en guidad vandring eller ett vildmarksäventyr. Du kommer att få en minnesvärd upplevelse i den trolska naturen tillsammans med våra naturguider!

Hopajola
Att ge sig ut tillsammans i naturen är både kul och lärorikt. Hopajola erbjuder guidade vandringar och här kan du också anlita en egen guide för ett privat uppdrag. Tips på arrangerade aktiviteter hittar ni i guideprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterad 2022-04-20