Askersunds officiella turistportal

Kanot- och kajakleder

Att ge sig ut på vattnet med kanot eller kajak är något alldeles utöver det vanliga och alldeles fantastiskt.

Glid ut i Norra Vätterns skärgård och ekopark bland 250 öar, kobbar och skär och känn Vätternvågornas rytm, som kan vara allt från underbart ljuvt och stilla till ytterst krävande.
Eller välj din favorit bland våra små skogssjöar och låt dig förtrollas av de dunkla sjöarnas charm - vi lovar att du hittar din oförglömliga naturupplevelse i våra vatten.

Här finns ett bredd utbud av paddelturer för olika krav och önskemål. Detaljerade beskrivningar på de olika leder hittar du under Länkar.

Välkommen ut!

Bosjön- och Undenleden, 15 km

Om du inte har en egen kanot går det bra att hyra kanot med utrustning på Camping Tiveden och på Ösjönäs. Förutom kanot ingår paddlar, paddelvästar och kanotvagn. De kan också ombesörja kanottransport. Leden går genom den djupa Tivedsskogen och är ca. 15 km lång.

Outdoorguide

Gratis Outdoorguide på svenska och engelska

I Outdoorguiden presenterar vi ett urval av våra mest populära leder, både när det gäller vandring, cykling och paddling.
Klicka på bilden för att bläddra i guiden eller hämta ditt exemplar på VisitAskersunds Turistinformation. Du kan också beställa hem Outdoorguiden via länk här.

Välkommen till ditt Outdoor-äventyr!

Sidan uppdaterad 2021-01-25