Askersunds officiella turistportal

Knalla Gruva - Gruvmuseum

Nu har du möjligheten att åka ner 200 meter under jord i Knalla Gruva. Kunniga bergsmän guidar er genom orterna och berättar om arbetet och livet under jord.

Begränsat antal platser för nerfart, så vänta inte för länge med att boka din biljett! Biljetten köper du online på www.visitaskersund.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, över disk på Askersunds Turist- & Evenemangsbyrå eller direkt vid Knalla Gruvalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Obs! Åldergräns 10 år för nedfart i gruvan och endast betalning med kontanter eller Swisch vid gruvmuseet i Knalla.

Ovan jord kan du besöka gruvmuseet med en intressant utställning om gruvans nutida historia. Hoppa även på lilla gruvtåget som tuffar genom området - här finns mycket att se och göra för alla åldrar!

Besöksmål Zinkgruvan och Åmmeberg

Området kring Zinkgruvan och grannortena Åmmeberg och Mariedamm har en rik och varierande historia kring gruvdriften att erbjuda.
Besök hamnområdet i Åmmeberg med gamla anrikningsverket, sjömagasinet och rosthyttan. Gör en avstickare till Garpa Gruva och Västerby gruva eller ge dig ut på en vandring runt Mariedammsleden som skildrar gruvdriften i skogarna runt gruvan. Här finns även gamla masugnen och dess byggnader att se. Anrika Hotell Montagne i Åmmeberg erbjuder boende och mat och i gamla Folkets Hus Åmmeberg samlas folket till allehanda aktiviteter.

Läs mer om gruvområdet Åmmeberg - Zinkgruvan i foldern på svenska härPDF eller engelska här.PDF

Sidan uppdaterad 2018-01-25