Askersunds officiella turistportal

Sjöängen & Kultur

En färgsprakande upplevelse i vackra Sjöängen eller ett besök i Knalla Gruva 200 m under jord. Ett rikt utbud av kulturella evenemang hittar du året om i Askersund. Välkommen!

Kulturhuset Sjöängen

I kulturhuset Sjöängen finns arenan Stora salongen med 500 sittplatser, där en härlig blandning av konserter, teater och föreläsningar presenteras, och här visas biofilmer på Närkes största bioduk med fin ljudkvalitet.

Besök också Sjöängens konsthall som välkomnar med olika utställningar och fri entré. Programmet för Sjöängens konsthall hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I samband med vernissager i konsthallen pågår även Konst i Kvarteret, där du har möjlighet att besöka lokala konstnärer i sina atejéer och verkstäder.

Besök Sjöängens hemsida här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Knalla Gruva

Under högsäsongen har du möjligheten att åka ner 200 meter under jord i Knalla Gruva. Kunniga bergsmän guidar er genom orterna och berättar om arbetet och livet under jord. Ovan jord visas ett fantastisk arbetslivsmuseum.

Begränsat antal platser för nerfart, så vänta inte för länge med att boka din biljett! Biljetten köper du online på www.visitaskersund.se, över disk på Bok & Papper Askersund eller direkt vid Knalla Gruvalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Obs! Åldergräns 10 år för nedfart i gruvan och endast betalning med kontanter eller Swisch vid gruvmuseet i Knalla.

Välkommen.

Sidan uppdaterad 2020-09-08

Kontakt

Sjöängen Scenkonstavdelning
0583-810 85
sjoangen@askersund.se

Informationsdisk Sjöängen
0583-820 00
Öppettider
måndag 13-18
tisdag-torsdag 10-16
(lunchstängt 12-13)
fredag 10-13
Med reservation för ändring

Det här händer på Sjöängen
Här kan du klicka för att se alla evenemang på Sjöängenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i evenemangskalendern och där du också kan boka dina biljetter. 


Knalla Gruva
Strömslundsvägen 12
696 76 Zinkgruvan
museum@knallagruva.se

Större grupper och frågor
Museumchef
Rickard Muckehirn
072-737 43 00