Askersunds officiella turistportal

Paddla träkanot i Tiveden

Det är en obeskrivlig känsla som infinner sig, då du tyst glider över stilla vatten. Känslan då du bryter den spegelblanka vattenytan vid vart paddeltag, som för träkanoten framåt. Spårlöst färdas du på gränsen mellan två världar den ovan ytan och världen därunder. I kanoten kommer du närmre naturen och det ursprungliga. Här hittar du både det meditativa och äventyret. Ute på vattnet finns utrymme för lek och skratt. Runt elden finner du både god mat och lokala skrönor. När du kliver iland efter turen, så hoppas vi att du känner dig inspirerad och sugen på fler äventyr i det vilda Tiveden.

Program i korthet:

På våra dagsturer, utforskar vi Tiveden från vattnet. Vi färdas i vackra, lättpaddlade träkanoter och delar denna magiska vildmark på ett tryggt och avslappnat sätt.

Innan vi sätter oss i kanoterna, får du som deltagare en introduktion till paddling, både grunderna och några hemligheter som för din paddling till en ny nivå. Ute på vattnet fikar vi i kanoterna och lyssnar på sagan om den allra första kanoten.

När vi avnjutit fikat ger vi oss ut på upptäcksfärd på vattnet. Vi utforskar tillsammans gömda små vikar och välkända platser runt Bergvattnet. Vi spanar efter vilda djur och fåglar omkring oss. Med lite tur får vi se bäver… eller höra tranorna ropa… eller så får vi helt enkelt en lugn och fin stund på vattnet. Litet senare slår vi läger på en ö och gör lunch tillsammans över öppen eld.

Läs mer om paketet Paddla träkanot i Tiveden här.PDF

Sidan uppdaterad 2018-02-15

Kontakt

Traceless in Tiveden
Lovisa Larsson

+46(0)73-0246515

Tracelessintiveden@gmail.com

Mer info om paketet hittar du härPDF