Vy av Tivedstorp. I förgrunden syns en trappa och stenplattor upp till tre hus. Till vänster om trappan blommar rosa och lila lupiner, till höger växer gräs. Ovanför trappan växer ett par träd. Bakomträden skymtar tre röda trähus runt en gräsplan. På gräsplanen finns bord och stolar som man kan sitta på samt en flaggstång med den svenska flaggan hissad. Rakt fram, bakom gräsplanen ligger Tivedstorps reception och café i en röd enplansstuga. Till vänster om gräsplanen syns en röd timmerstuga och till höger ett rött trähus. 

Tivedstorp

Tiveden

Tivedstorp är en by mitt inne i Tiveden, en sägenomspunnen skogsbygd på gränsen mellan Västergötland och Närke. Här andas du Tivedens trolska atmosfär med de vilda skogarna och den kuperade terrängen inpå knuten.

Byn är välbevarad med sina stugor med torvtak, gamla gärdesgårdar, ängar och hagar. Det finns över 60 bäddar på vandrarhemmmet, tältplatser, ställplatser, kafé och restaurang, grönområden, kapell, festloge, samlingslokaler, bastu, badtunna, dansbana, volleybollplan med mera.

Tivedstorps vandrarhem erbjuder trivsamma rum och stugor i gammaldags och lantlig miljö. Som boende på vandrarhemmet har man tillgång till kök för självhushåll och kan boka rum med eget pentry eller använda något av våra gemensamma kök. Tivedstorp har generöst med gemensamma lokaler som blir naturliga mötes- och umgängesplatser. Utomhus finns stora gröna ytor som inbjuder till grillning, lek och spel. I hagarna kring bostäderna går ofta får, hästar och kor på grönbete.

Stuga på Tivedstorp

Kaffestugan är hem för vår servering. Kafé och restaurang har varierande öppettider efter säsong och möjlighet. Om ni planerar att äta i vår restaurang ber vi er att kontrollera på vår hemsida eller kontakta oss för att säkerställa att serveringen är öppen.

Tivestorp är även en knutpunkt för cykellederna i Tiveden.

Välkommen.

Tallrik med bakelser framför kaffestugan

Kontakt

Tivedstorp

695 96 Tived

Telefon: +46(0)584 47 20 90

E-post: boka@tivedstorp.se


Instagram:

FB: