Askersund

Pallkalas!

Barn och ungdom

Övrigt

Välkommen till pallkalas där alla barn födda 2022 får en fin Askersunds-pall. Alla berörda har fått en personlig inbjudan till denna fest och naturligtvis är även släkt och vänner välkomna!

Pallutdelningen för alla barn i kommunen som födds eller adopteras i kommunen är en uppskattat aktivitet och hålls traditionsenligt i maj månad.

Program
Kl 10.30 - Musikunderhållning med Danny & Johnny
Kl. 10.50 - Trollkarlen Willardo uppträder
Kl. 11.10 - Pallutdelning. Kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker och kommundirektören Marie Hillmann talar. Utdelning av pallar till barn födda eller adopterade till kommunen under 2022.
Efter pallutdelningen sker en gruppfotografering.

Skattjakt, bakluckeloppis och Barnens "lilla" marknad
Samtidigt med pallutdelningen arrangeras den traditionella Skattjakten runtom i centrala Askersund. Skattjaktskartan hämtas i Turistinformationen i hamnen.
I Askersund hamn pågår det bakluckeloppis och Barnens "lilla" marknad med marknadsknallar och karuseller finns på torget och delar av Stöökagatan.
Tid: kl. 10-15

Minitåget åker rundturer
Hoppa på minitåget och ta dig till stationerna på Skattjakten. Tåget åker följande väg med löpande avgångar och stopp:
Hamnen - Kulturhuset Sjöängen - Brandstationen ( även avstigning för promenad till Station 7 Torsten karlssons väg) - Floragatan – Stenhuggeriet (avstigning för promenad till Station 8 Väderkvarnsbacken ) - Storgatan - Hospitalsgatan – Stora Bergsgatan - Sundsbrogatan - Torget - Hamnen.
Tid: kl. 10-14 (löpande avgångar)

Rödluvan och vargen
Teaterföreställning av sagan i Stora salongen, Sjöängen. Fri entré och ingen förbokning.
Tid: kl. 13.00
Läs mer om föreställningen här.

Välkommen.

Affisch med programmet för pallkalaset
Blad med uppgifter om stationerna som ingår i Skattjakten

Arrangör

Askersunds kommun i sambetet med Askersund i Centrum (underhållning på scenen), Lions (Barnens marknad), Föreningen Folkets Hus Askersund och FB-gruppen Vi som vill förändra Askersund (Rödluvan och vargen).

Kontakt

Pallutdelningen
Claudia Lewandowski
Tel: +46(0)583 810 91
E-post: claudia.lewandowski@askersund.se

Bakluckeloppis
Eric Lind, Askersunds Auktionskammare
Tel: +46(0)70 833 44 63
E-post: eric.lind@home.se

Barnens marknad
Lions Club Askersund
E-post: dljungvall@gmail.com

Bra att veta

Till alla vårdnadshavare för barn födda i Askersunds kommun under 2022 skickades under vecka 11 ett kuvert med personlig inbjudan för anmälan till pallutdelningen. Har du barn som föddes under förra året i Askersunds kommun och fick ingen inbjudan? Välkommen att hör av dig till Claudia!

Traditionen att dela ut en träpall till alla nyfödda i kommunen startade 2002 med utdelning till 2001 års barnkull. Pallarna tillverkas vid kommunens arbetsmarknadsenhet och det totala antalet utdelade pallar under åren närmar sig 2000.

Gillar du att sälja på bakluckeloppis eller vill du vara med som utställare på Barnens marknad? Kontakta Eric Lind på Askersunds Auktionskammare när det gäller Bakluckeloppis och Dan Ljungvall på Lions för Barnens marknad. Välkommen!

Information

Plats: Askersund

Arena: Torgparken

Pris: Fri entré

Kategori: Barn och ungdom, Övrigt

Alla datum

2023-05-13 - 2023-05-13

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?