Askersund

Stadsguidning

Guidning

Övrigt

Har Askersunds hamn alltid vart en plats var man åt glass och träffade folk? Var började stadsbranden och varför finns det två kyrkor i lilla Askersund?

Det finns mycket att upptäcka och att berätta, oavsett om du är på besök i Askersund eller om du har bott i staden sedan flera år!

Följ med på stadsvandring genom Askersunds pittoreska gränder. Vår guide Olle visar dig gömda platser och berättar spännande historier om Askersund förr och nu.

Guidturen startar vid turistinformationen i hamnen i Askersund, går genom de centrala delarna av staden och tar dig med bakom planket till några bakgårdar.

Välkommen.

Arrangör

VisitAskersund

Kontakt

Biljettbokning
Bok & Papper, Torgparken Askersund
Tel: +46(0)583 71 17 30
VisitAskersund Turistinformation
Tel: +46(0)583 810 88

Arrangörsfrågor
VisitAskersund
Tel: 0583- 810 88
E-post: info@visitaskersund.se

Bra att veta

Plats: Samling vid hamnscenen, Hamntorget, Askersund
Guidningens längd: ca 1 tim
För mer info om parkering klicka här. Pdf, 2 MB.

Biljettinformation
Ordinarie 70 kr SEK (inkl. serviceavgift). Ungdom under 16 år gratis, ingen biljett behövs.
Biljetterna säljs via länk på denna sida och över disk på Bok & Papper, Torgparken Askersund och VisitAskersund Turistinformation. Ej återköp av köpta biljetter.

Information

Plats: Askersund

Arena: Hamnen

Adress: Hamngatan 3, Askersund

Pris: Ordinarie 70 SEK (inkl. serviceavgift). Ingen biljett behövs för ungdom under 16 år.

Kategori: Guidning, Övrigt

Alla datum

2023-07-11 - 2023-07-18

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?