fotocollage med bild på fasaden på Stjernsunds slott, en målning på kungliga familjen med prins Gustaf samt ett porträtt på Prins Gustaf

Askersund

Sångarprinsen - en utställning om prins Gustaf

Utställning

Övrigt

Familjen Bernadotte ägde slottet 1823–1860 och prins Gustaf vistades på Stjernsund kring 1850. Utställningen berättar om prinsens alltför korta liv, från barndom och studentliv till hans kärlek till musiken – och till Stjernsund. Utställningen Sångarprinsen har inspirerats av det kungliga jubileumsåret 2023 och visas i Prinsflygeln på Stjernsunds slott

Välkommen.

Arrangör

Kungl. Vitterhetsakademien

Kontakt

Stjernsunds slott
Tel: +46(0)70 679 32 31
+46(0)583 100 26 (slottsbutiken)
Epost: elisabet.lagerstrom@vitterhetsakademien.se

Bra att veta

Stjernsunds slott har öppet helgen 9–10 september. Visningar med guide kl. 11, 12, 14 och 15 (100 kr). Butik och kafé är öppna. Varmt välkomna!

Barnvisning med prinsessan Lotta (50 kr/vuxen, barn gratis)
9/9 kl. 10

Specialvisning av hela slottet (150 kr)
9/9 kl. 15 FULLBOKAD
10/9 kl. 15
Visning av alla tre våningar och rum som inte har visats tidigare. Turen avslutas med lindblomste och kaka på prins Augusts punschveranda i Biljardflygeln.

Utställningen Sångarprinsen om prins Gustaf visas i Prinsflygeln. Fri entré!

Information

Plats: Askersund

Arena: Stjernsunds slott

Adress: Stjernsunds slott

Webbsida: https://www.vitterhetsakademien.se/kulturfastigheter/stjernsunds-slott.html

Pris: Fri entré

Kategori: Utställning, Övrigt

Tillgänglighet: Trappor

Alla datum

2023-06-17 - 2023-09-10

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?