Askersund

SPÖKHISTORIER

Föreläsning

Föreställning

Teater

Övrigt

”Spökhistorier” består av ett antal lagom skrämmande historier, skrönor och kåserier. Några av berättelserna lockar till skratt, andra till skräck och somliga till eftertanke. Det är nyskapande berättarteater, som framförs i direkt kontakt med publiken.

Det är fantasier, gyckel och strängt allvarliga spektakel. Här finns bl. a. historien om den modiga flickan som inte räds ondskans makter och skrönan om när Vår Herre, utklädd till tomte, rycker in för att rädda en hederlig människa. Här finns en mörk folksaga om ond bråd död och en mycket personlig och privat liten episod, samt ett par lustiga anekdoter.

Med sitt livfulla dramatiserande av berättelser och kåserier står Maria Arnadottir ensam på scenen och bjuder in till en spännande berättarvärld där hon varvar gamla och nya historier och knyter ihop dem med egna tankar och reflexioner.

OM MARIA: Maria Arnadottir är skådespelerska, regissör och berättare. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har varit anställd på bl. a. Malmö Stadsteater, Nya Skånska Teatern, Moomsteatern, Örebro Länsteater och Västanå teater. Hon har även arbetad internationellt, bl. a. i Finland, Island, Danmark och Polen. Maria har de senaste åren turnerad runtom i landet med sina egna föreställningar, samt hållit kurser i ”Konsten att berätta”.
”Jag har alltid fascinerats av mötet med en god historia framförd av en god berättare. Jag uppskattar skratten, eftertanken och koncentrationen i det gemensamma lyssnandet. Goda historier är, som livet självt, fulla av paradoxer. Med det menar jag att de beskriver våra liv som rikt sammansatta av glädje och sorg, av humor och bitterhet, av styrka och maktlöshet. Goda historier lär oss hur mycket vi har gemensamt och visar oss samtidigt att inget är nytt under solen eftersom den mest absurda historia alltid överträffas av livet självt.” Maria Arnadottir

Välkommen.

Arrangör

Askersunds Riksteaterförening

Kontakt

Biljettbokning
Bok & Papper, Torgparken Askersund
Tel: +46(0)583 71 17 30
Sjöängens reception/biljettkassa
Tel: +46(0)583 820 00

Arrangörsfrågor
Margareta Widell
Epost: widell.margareta@gmail.com
Tel: 00(46)583 124 81

Bra att veta

Plats: Stora Salongen, Sjöängen
Föreställningens längd: 1 tim 30 min (20 min paus)
Bevakad garderob: 20 SEK kontant eller kortbetalning
Foajé- och pausservering öppen.
För mer info om parkering klicka här. Pdf, 2 MB.

....................
Sätt guldkant på kvällen med en läcker supé eller hotellövernattning och supé! Mer info besök sidan Paket
....................

Biljettinformation
Ordinarie 210 SEK , scenpass 160 SEK, Ungdom upp till 18 år 75 SEK (inkl. serviceavgift)
Biljetterna säljs via länk på denna sida och över disk på Bok & Papper, Torgparken Askersund och Sjöängens reception. Eventuellt kvarvarande biljetter säljs vid entrén till konserten. Ej återköp av köpta biljetter.

För bokning av rullstols- och ledsagarplatser kontakta Bok & Papper eller Sjöängens reception, Askersund. Ledsagarkort ska uppvisas vid biljettköp eller uppvisas när bokade biljetter hämtas ut. För detaljerad information om tillgänglighet klicka här.

Vid behov av support biljettbokning kontakta Nortic support på 0455-619 700 tonval 2 eller maila till support@nortic.se

Information om inpassage till föreställningen
Vid sen ankomst kan vi inte garantera platsen du bokat.

Säkerhetsinformation
OBS! Det är inte tillåtet att ta med rollator och barnvagnar in i Stora salongen med tanke på säkerheten vid en eventuell utrymning. Det är därför heller inte tillåtet med rullstolar på våning 3. Obligatorisk garderob För din och andras trivsel och säkerhet är det obligatorisk garderob à 20 kr som tillfaller lokala föreningar. Jackor på stolar/i gångar är en fara vid utrymning.

Information

Plats: Askersund

Arena: Kulturhuset Sjöängen

Adress: Drottning Kristinas väg 2

Webbsida: https://sjoangen.askersund.se/

Pris: Ord 210 SEK, Scenpass 160 SEK, Ungdom upp till 18 år 75 SEK

Kategori: Föreläsning, Föreställning, Teater, Övrigt

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassat

Alla datum

2023-09-21 - 2023-09-21

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?