Hammar

Norra Vätterbygden  - från istid till stormaktstid

Föreläsning

Ingvar Öhrn tar med oss på en spännande vandring genom hembygden i både ord och bild. Han kommer visa hur naturkrafter, vikingar, missionärer, gudar, helgon, kungar, lagmän, kyrkobyggare, smeder och andra har format vår bygd. Välkomna!

Arrangör

Askersund-Hammars församling

Kontakt

Askersunds pastorat

Epost: madeleine.hogsander@svenskakyrkan.se

Tel: 058381550

Bra att veta

Innan föreläsningen finns det möjlighet till att ta en enkelt fika och titta på utställningen. Där finns det bilder på bland annat de medeltida föremål från Hammars kyrka som idag befinner sig på historiska museet. Kyrkan är öppen från kl.14.00

Information

Plats: Hammar

Adress: Hammars kyrka. Kyrkvägen 12, Hammar.

Webbsida: https://www.svenskakyrkan.se/askersunds-pastorat/nyheter/norra-vatterbygden---fran-istid-till-stormaktstid

Pris: Gratis

Kategori: Föreläsning

Tillgänglighet: Hörslinga finns.

Alla datum

2023-07-25 - 2023-07-25

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?