Askersund

Kvinnlighet - Hasti Radpour

Konst

Utställning

Övrigt

Konstnären Hasti Radpour visar både äldre och nyare konstverk i olika tekniker och format som berättar om hennes resa i konsten de senaste åren. Det är dessutom en hyllning till alla modiga och starka kvinnor som kämpar för sina rättigheter.

Hasti om denna utställning:
- Det jag fokuserar på i min konstnärliga process är individers berättelser, minnen, känslor, bakgrunder, reaktioner och associationer. Jag gillar att hitta relationer, olikheter och kontraster. Det börjar hända saker för mig när jag hittar något i materialet som jag kan använda som referens, utforska djupare och leka med. Det jag skapar presenterar sig ofta på ett ironiskt, surrealistiskt och symboliskt sätt utan rädsla för att överdriva.
- Jag arbetar gärna med Kvinnofrågor, mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. I denna utställning, har jag valt både gamla och nya konstverk av olika tekniker och format som berättar om min resa i konsten de senaste åren. Utställning är dessutom en hyllning till alla modiga och starka kvinnor som kämpar för sina rättigheter.
Med denna utställning uttrycker jag mitt hopp om en ljusare framtid, fred och lika rättigheter för alla på jorden.

Vernissage den 28 oktober kl. 11-14. Konstnären deltar.

Välkommen.

Arrangör

Kulturhuset Sjöängen

Kontakt

Kulturhuset Sjöängen
E-post: sjoangen@askersund.se
Tel: 0583 820 00

Bra att veta

Utställningen pågår till den 25 november.

Askersunds konsthall har samma öppettider som Askersunds bibliotek. För mer information besök www.askersund.se/bibliotek

Konsthallen öppnas av personal i bibliotek eller reception.

Information

Plats: Askersund

Arena: Askersunds konsthall

Adress: Drottning Kristinas väg 2, Askersund

Webbsida: www.sjoangen.askersund.se

Pris: Fri entré

Kategori: Konst, Utställning, Övrigt

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassad

Alla datum

2023-10-28 - 2023-11-25

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?