Tiveden med omnejd

Månadens reservat - Återskapande av våtmark vid Ventärnen

Barn och ungdom

Guidning

Natur

Samhälle

Övrigt

Välkommen till månadens reservat Ventärnen i Askersunds kommun. Reservatet är idag en våtmark som innehåller fina sumpskogar och kärr.

Kjell Ståhlberg på Länsstyrelsen Örebro berättar om de åtgärder som gjorts för att återskapa tidigare naturliga miljöer, t ex proppning av diken, återmeandring av bäckfåror och byggande av trösklar m m. Vi kommer även titta på Ekemoängen, ett område i närheten som genomgått liknande åtgärder.

Medtag matsäck samt kläder och skor som funkar för blött underlag. Samling sker vid Fagertärns reservatsparkering. Hopajola arrangerar månadens reservatsguidningar tillsammans med Länsstyrelsen, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och lokala föreningar. Vi visar ett smultronställe i länet och samtidigt vill vi förmedla kunskap om naturen.

Arrangör

Hopajola, Länsstyrelsen, Studiefrämjandet m fl.

Kontakt

Amanda Olsson
Epost: amanda@hopajola.se
Tel: +4676 671 95 85

Bra att veta

Plats: Fagertärns reservatsparkering. Fagertärn- Naturreserve, 696 30 Askersund

Medtag matsäck samt kläder och skor som funkar för blött underlag. Samling sker vid Fagertärns reservatsparkering.

Hopajola arrangerar månadens reservatsguidningar tillsammans med Länsstyrelsen, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och lokala föreningar. Vi visar ett smultronställe i länet och samtidigt vill vi förmedla kunskap om naturen.

Information

Plats: Tiveden med omnejd

Adress: Fagertärn- Naturreserve, 696 30 Askersund

Webbsida: https://www.studieframjandet.se/Hopajola/naturguidning/manadens-reservat/

Pris: Fri entré

Kategori: Barn och ungdom, Guidning, Natur, Samhälle, Övrigt

Alla datum

2023-11-25 - 2023-11-25

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?