Askersund

Actus Tragicus

Konsert

Musik

Övrigt

Ett av Johann Sebastian Bachs mest älskade verk, komponerat för en sorgehögtid.

Medverkande musiker
Viola da Gamba: Markus Eriksson Junby och Keren Bruce
Blockflöjt: Heidi Rohlin Westin och Per Gross
Violoncell: Jonas Franzon
Orgel: Birgitta Rosenqvist-Brorson
Sångensemble “Actus Tragicus”

Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit - ”Guds tid är den allra bästa tiden, i honom lever vi, rör oss och är till. I honom dör vi i rättan tid, efter hans vilja”.
Denna kantat komponerades troligen av en ung Johann Sebastian Bach ungefär år 1708 och är ett av hans mest älskade verk. ”Actus Tragicus” är ett verk för en sorgehögtid, med en djup teologisk innebörd och symbolik.
Verket är komponerat för två blockflöjter, två viola da gamba, basso continuo och sångensemble: sopran, alt, tenor och bas. En instrumentering som ger musiken en spröd och dämpad klang. Fantastisk musik med nationellt erkända musiker.

Välkommen.

Arrangör

Svenska kyrkan, Askersund-Hammars församling

Kontakt

Askersunds pastorat
Epost: madeleine.hogsander@svenskakyrkan.se
Tel: 0583 815 50

Anmälan kyrkbussen
Epost: askersund.anmalan@svenskakyrkan.se
Tel: 0583 815 50

Bra att veta

Kyrkbuss erbjuds men platser och tider är inte förbestämda. Vill du åka med, hör av dig till församlingsexpeditionen senast 10/11 kl. 10. Vi bestämmer rutten utifrån de önskemål som kommer in före 7/11 och denna dag annonseras rutten på hemsidan.

Information

Plats: Askersund

Arena: Landskyrkan

Adress: Lindbovägen 1, 696 30 Askersund

Pris: Fri entré

Kategori: Konsert, Musik, Övrigt

Tillgänglighet: Hörslinga finns samt handikapptoalett och ramp för rullstol.

Alla datum

2023-11-11 - 2023-11-11

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?