Askersund

Tomten i leksaksfönstret

Barn och ungdom

Föreställning

Musik

Övrigt

En månskensnatt medan gamla hustomten sover, hamnar ett av nissebarnen av misstag i en kartong och skickas till leksaksaffären inne i Askersund. Det närmar sig julafton. Hur ska Nusse komma hem?

Duon Alvina & Gard berättar och spelar Elsa Beskows saga Tomten i leksaksfönstret och tar med publiken på ett spännande, mysigt och lite läskigt juläventyr. Alvina Herbinger Rygne är riksspelman från Närke och Gard Nergaard har sina rötter i den sydnorska folkmusiken. De har båda studerat fiol vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Välkommen!

Arrangör

Askersunds bibliotek

Kontakt

Askersunds bibliotek
Epost: bibliotek@askersund.se
Tel: 0583 810 95

Bra att veta

Rekommenderad ålder från 5 år och uppåt. Föreställningarna är gratis men det finns ett begränsat antal platser. Boka gratisbiljetter via biljettlänken.

Information

Plats: Askersund

Arena: Kulturhuset Sjöängen

Adress: Drottning Kristinas väg 2, 696 30 Askersund

Pris: Fri entré, bokning av gratis biljetter krävs ( se biljettlänk)

Kategori: Barn och ungdom, Föreställning, Musik, Övrigt

Alla datum

2023-11-25 - 2023-11-25

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?