Askersund

Julkonsert - Älskade julsånger från när och fjärran

Konsert

Musik

Övrigt

Vi sjunger in julen med älskade sånger från när och fjärran.

När julen står för dörren så vill de flesta av oss höra och sjunga de vackra kända julsångerna. Det är helt naturligt. Vi känner oss trygga och julstämningen infinner sig, men precis som en del av oss lägger till något nytt på julbordet varje år, så kommer den här julkonserten att bjuda på sådant som vi vet att de flesta av oss älskar, men också på några sånger som de flesta av oss inte hört förut.

Vi har besök av Jonathan Mutakyawa, körledare från Tanzania, så kören kommer att sjunga någon sång på swahili.

Vi finns här i norden med all vår vackra julmusik och våra traditioner, men jul firas överallt i den världsvida kyrkan, som vi är en del av. Vi vill förnimma det genom att ”krydda” julkonserten med julsånger från olika delar av världen. Många av våra kända julsånger har redan rest långt för att komma hit.

Varmt välkomna att sjunga in julen i Landskyrkan tillsammans med Askersunds kyrkokör!

Arrangör

Svenska kyrkan, Askersund-Hammars församling

Kontakt

Askersunds pastorat
Epost: madeleine.hogsander@svenskakyrkan.se
Tel: 0583 815 50

Bra att veta

Kollekt tas upp vid utgången till Act Svenska kyrkans julkampanj som har temat Bryt en tradition. Det handlar om att bryta destruktiva traditioner i olika delar av världen. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv.

Efter konserten bjuds det på glögg och pepparkakor i kyrkan

Information

Plats: Askersund

Arena: Landskyrkan

Adress: Lindbovägen 1, 696 30 Askersund

Webbsida: https://svenskakyrkan.se/askersunds-pastorat/nyheter/alskade-julsanger-fran-nar-och-fjarran

Pris: Fri entré

Kategori: Konsert, Musik, Övrigt

Tillgänglighet: Hörslinga finns samt handikapptoalett och ramp för rullstol.

Alla datum

2023-12-16 - 2023-12-16

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?