Askersund

Maria Callas - konsert inspelad i Paris 1958 - Live på bio

Film

Föreställning

Konsert

Musik

Övrigt

Upplev den legendariska konserten med Maria Callas från Paris Opéra, restaurerats för spektakulär visning på stor bioduk. Inspelningen från 1958 är ett unikt tidsdokument som vackert har omarbetats till färg inför Maria Callas 100-årsjubileum. En natt att minnas.

Den 19 december 1958 intar Maria Callas för första gången den berömda scenen på praktfulla Paris Opéra för att framföra en legendarisk föreställning, under en enda kväll. Den uppmärksammade konserten var en stor social händelse och närvarande var både den franske presidenten Coty men även kända namn som Jean Cocteau, hertigen och hertiginnan av Windsor, Charlie Chaplin, Brigitte Bardot och många fler. Callas uppträdde klädd i elegant haute couture och smycken värda en miljon dollar.

Hon inledde med sin signaturroll, Normas ”Casta diva”, följt av den gripande ”Miserere”-scenen från Verdis Trubaduren, innan hon lättade upp stämningen med ”Una voce poco fa” från Barberaren i Sevilla. Höjdpunkten på kvällen kom i den andra halvan: en fullt iscensatt Tosca, Akt II, med den stora arian ”Vissi d’arte”. Repertoaren i föreställningen visar Callas på topp, med både sång och skådespel, där de visuella elementen blir lika viktiga som de vokala dimensionerna.

Nu är konserten tillgänglig för första gången i färg – noggrant restaurerad från en nyligen upptäckt ljudkälla och originalrullarna i 16 mm. Missa inte detta unika tillfälle att uppleva denna historiska föreställning på bio! Konserten är producerad av teamet bakom den prisbelönta filmen Maria by Callas.

Arrangör

Folkets hus Askersund.

Kontakt

Robert Carlsson
Epost: robbancn@hotmail.com
Tel: 070 366 05 69

Bra att veta


Information

Plats: Askersund

Arena: Kulturhuset Sjöängen

Adress: Drottning Kristinas väg 2

Webbsida: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/filmdistribution-live-pa-bio/callas-paris-1958/

Pris: Ordinarie 150 SEK, ungdom upp till 26 år 120 SEK . Serviceavgift 15 SEK tillkommer.

Kategori: Film, Föreställning, Konsert, Musik, Övrigt

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassad

Alla datum

2024-02-18 - 2024-02-18

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?