Askersund

Bland drakar och dragqueens

Barn och ungdom

Föreställning

Övrigt

Välkommen på en glittrande sagostund Bland drakar och dragqueens!

Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshow-teatersällskap som skriver böcker och framför sagostunder för barn. Sedan 2017 turnerar sällskapet runt i hela Sverige och är nu aktuella med sin första egenskrivna sagobok! Läsandet minskar bland barn och unga idag. Samtidigt ökar mobbing och utanförskap. Det vill Bland drakar och dragqueens ändra på. Författaren och regissören Petter Wallenberg har därför grundat det prisbelönta teatersällskapet Bland drakar och dragqueens som hade premiär 2017 på Stockholms stadsbibliotek.

Artisterna – Inga Tvivel, Tant Henrik och Björta – är professionella skådespelare från Sveriges största teaterscener som Kungliga Operan och Stadsteatern. De är även utbildade och yrkesverksamma lärare och pedagoger. Sällskapet var först i Sverige med att dragshowartister läser sagor för barn och med över 150 föreställningar om året har de blivit Nordens största dragshow-teatersällskap för barn, unga och vuxna.

Varje sagostund är en färgsprakande konfettibomb där dragshowens glamour möter sagornas värld. Det blir ett unikt möte som lockar till läsande och visar att alla människor får vara som de vill. Med teatersällskapets egenskrivna, lekfulla nytolkningar av klassiska sagor, blandas glitter, glädje, spänning och humor, men också allvar och eftertanke om vikten av att vara snälla mot varandra.

Bland drakar och dragqueens har vunnit Pelle Svanslös ”Våga vara snäll”-pris, lyfts fram som Läsande Förebilder av Bonnierförlagen, Läsrörelsen och Berättarministeriet. För sitt arbete med Bland drakar och dragqueens utnämndes grundaren Petter Wallenberg till “Årets folkbildare 2022” av Stockholms stad.

Välkommen.

Arrangör

Askersunds bibliotek och Kulturhuset Sjöängen

Kontakt

Askersunds bibliotek
Epost: bibliotek@askersund.se
Tel: 0583 810 95

Bra att veta

Passar barn runt 3-7 år.
Sagostunden tar ca 30-45 minuter, beroende på barnens dagsform.
Varvat med sagoläsande bjuder vi in till lek, interaktiva övningar, sång och dans.

Du som deltar får gärna vara utklädd eller uppklädd i dina mest fantasifulla favoritkläder, om du vill. Barnen får gärna prata och tänka högt under sagostunden, vi uppmuntrar till samtal och interaktion.

Medföljande vuxen får sitta tillsammans med sina barn i publiken. Om något barn inte vill vara med är det helt okej att barnet går ut. Vuxna får enbart komma i sällskap med barn.

Begränsat antal platser. Kom ihåg att du behöver förboka gratisbiljetter.

Information

Plats: Askersund

Arena: Kulturhuset Sjöängen

Adress: Drottning Kristinas väg 2, 696 30 Askersund

Webbsida: https://www.askersund.se/bibliotek

Pris: 0 SEK OBS: Föranmälan genom biljettlänken för gratis biljetter

Kategori: Barn och ungdom, Föreställning, Övrigt

Alla datum

2024-02-21 - 2024-02-21

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?