Tiveden med omnejd

Tivedsskogen möter Vätterns klippor

Guidning

Kurs

Natur

Sport

Övrigt

Tillsammans med er egen guide kommer ni att få lära er mer om Tiveden och Vättern - dess natur, kulturhistoria och skrönor. Vi vandrar i gränslandet mellan skog och vatten och rastar längst ut på klipporna med en storslagen utsikt över Vätterns klara vatten.

Där trollar vi fram kaffet rostat i Tiveden och kokar magiskt gott kaffe över den öppna elden. Vill du får du gärna pröva att göra eld med tändstålet.

Det här ingår: Kokkaffe/te och något gott till. Du får lära dig göra eld med tändstål. Certifierad lokal naturguide.

Tid: Vi kommer att vara ute i 3 timmar.

Klä dig och ta med: I friluftskläder och med bra skor. Det kan vara bra att ha en liten ryggsäck med en vattenflaska och något att sitta på. Myggmedel och solskydd är också bra att ta med sig. Det blir en rast där vi plockar fram kaffepannan och kokar lite kaffe som avnjuts i träkåsor.

Välkommen.

Arrangör

Naturvägledare norra Vättern

Kontakt

Kersti Beck Larsson
Epost: naturvagledarenorravattern@gmail.com
Tel: 070 674 70 06

Bra att veta

Vi genomför alltid våra guidningar även om det regnar.
Klä dig och ta med: I friluftskläder och med bra skor. Det kan vara bra att ha en liten ryggsäck med en vattenflaska och något att sitta på. Det blir en rast där vi plockar fram kaffepannan och kokar lite kaffe som avnjuts i träkåsor. Vill du ha en macka till så tar du med det.

Information

Plats: Tiveden med omnejd

Adress: Igelbäckens masugn

Webbsida: https://www.naturvagledarenorravattern.com/courses-4/tivedsskogen-möter-vätterns-klippor

Pris: 750 SEK

Kategori: Guidning, Kurs, Natur, Sport, Övrigt

Tillgänglighet: Det är kuperad terräng

Alla datum

2024-04-07 - 2024-04-07

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?