Askersund med omnejd

Tusen Trädgårder 2024

Natur

Utställning

Övrigt

Välkommen till Vita Krala kökstrådgärd som en av deltagarna i eventet Tusen Trädgårdar.

Låt dig inspireras av trädgården där vildväxande partier samsar med odlade områden. Besök örtagården och grönsaksträdgårdar med växthus. Här finns även en liten köksträdgårdsdel med plockblommor och bärodligar.
Åt fladdermöss har det givits ett hem genom att plantera blommor som doftar på kvällen. Trådgårdens östra sida vetter mot skogen och här finns barfotastigen som även leder fram till trädgårdens bikupor. Härifrån hittar du ut till skogsstigarna som omger gården.

Tusen Trädgårdar är ett fantastiskt tillfälle för alla trädgårdsintresserade att att lära av varandra, inspireras och öka sin kunskap. Folkbildning och odlingsglädje i symbios. Under 2024 slå Tusen Trädgårdar ett extra slag för självhushållning och berätta om hur trädgården kan bli ätbar.

Välkommen.

Arrangör

Vita Krala

Kontakt

Chris Renet
Epost: vitakrala@gmail.com
Tel: 070 749 83 33

Bra att veta

Trädgården är öppen för besök och guidade turer kan också bokas. I trädgårdarna finns en rad växter som du kan köpa. Så mycket eget frö som möjligt /ekologisk.

Tusen Trädgårdar arrangeras vartannat år och alla som vill - privata och offentliga - får då tillfälle att visa upp sina trädgårdar, odlingar och planteringar. Senast visade 770 trädgårdsägare upp sin trädgård och med samtliga kolonilotter inräknade så var det totalt över 4200 trädgårdar som deltog i Tusen Trädgårdar 2021 - vilken folkfest för trädgårdsälskare.

Information

Plats: Askersund med omnejd

Adress: Haddebo 203, 69793 Haddebo, Latitude: 58.914906 Longitude: 15.374572

Webbsida: https://www.studieframjandet.se/amnen/mat-hem--tradgard/tusen/

Pris: Fri entré

Kategori: Natur, Utställning, Övrigt

Alla datum

2024-06-30 - 2024-06-30

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?