Nästa tillfälle:

Tiveden

Tivedstorps kulturfest

Konsert

Konst

Musik

Utställning

Övrigt

Välkomna till en dag och kväll fylld av kultur!

Konstnärer som deltar Tivedstorps kulturresidens visar under dagen prov på sin verksamhet. Det bjuds på musikaliska akter och hela Tivedstorp kommer fyllas med konst.
Kulturella kraftfält på landsbygden är ett treårigt projekt som drivs av medel från Kulturrådet, Region Örebro län och Region Västmanland. Askersunds och Laxå kommuner deltar i projektarbetet och identifierade kraftfält i dessa kommuner är Lerbäck och Tiveden.
Tivedstorps första Kulturresidens (Artists in Residence) görs tillsammans med Region Örebro Län inom projektet Kulturella kraftfält. Det är ett tvärkonstnärligt projekt där sex kulturutövare, stipendiater, inom olika konstformer och från olika Nordiska länder möts samtidigt som de fördjupar sitt egna arbete under tiden på Tivedstorp.
Deltagare är Agnethe Christensen (Danmark, musik) Erik Eriksson (Sverige, dans), Hanne Marie Nord (Norge, film) Mirjam Hemström Farsi (Sverige, konst), Julia Martinčič (Norge, litteratur), Tom Brand (Sverige, cirkus).

Dagens program:
12:00 Kaffestugan öppnar och håller öppet hela dagen
13:00 Kulturfesten invigs
13:30-15:30 Programpunkter av deltagarna i Tivedstorps kulturresidens
15:30-16:00 Paus
16:00-18:00 Programpunkter av deltagarna i Tivedstorps kulturresidens
18:00-19:00 Middagspaus. Middag finns till försäljning.
19:30 Linnea Lidberg - Singer/songwriter med uppenbar koppling till Tivedstorp.
20:45 Borkum - Psykedelisk troglodytmetal med Tivedstorps egen Anders Thunarf samt den återkommande Tivedstorps-stammisen Jonatan Holmberg.
Fram till 00:00 Fest och mingel!
Hela dagen runt om på området: Installationer och skulpturer av Tivedstorps egna in-house-konstnär Anna Lidberg.

Varmt välkomna!

Arrangör

Tivedstorp Region Örebro län Askersunds och Laxå kommuner

Kontakt

Annika Restadh
Epost: annika.restadh@askersund.se
Tel: 0583-812 43

Bra att veta

Försäljning av mat och dryck finns på området.

Kulturella kraftfält på landsbygden är ett treårigt projekt som drivs av medel från Kulturrådet, Region Örebro län och Region Västmanland. Askersunds och Laxå kommuner deltar i projektarbetet och identifierade kraftfält i dessa kommuner är Lerbäck och Tiveden.

Lediga rum på vandrarhemmet finns fortfarande att boka på www.tivedstorp.se/boka Mat och dryck finns till försäljning. Inga bordsbokningar för mat denna dag, det kommer att finnas gott om plats och mat hela dagen. Tivedstorp har fullständiga rättigheter och säljer även alkoholhaltiga drycker.

Information

Plats: Tiveden

Arena: Övrigt

Adress: Tivedstorp, 695 96 Tived.

Webbsida: https://www.facebook.com/events/999284195032107

Pris: Fri entré.

Kategori: Konsert, Konst, Musik, Utställning, Övrigt

Alla datum

2024-05-25 - 2024-05-25

Kommande datum
25 maj12:00 - 23:55

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?