Tecknad bild på blommor och växter med bin som flyger runt. Allt framför en vit bakgrund med en gul text ovanför.
Nästa tillfälle:

Askersund

Sommarmusik i hamnen

Föreställning

Musik

Övrigt

En fin musiktradition i Askersund är Sommarmusik i hamnen. Under sex onsdagssommarkvällar från veckan efter midsommar fram till sista juli bjuds det på härlig musikunderhållning från Hamnscenen. Denna sommar blir det en skön blandning
av musikstilar – som passar både gammal och ung.

Sommarens program

Onsdag 26 juni
Askersunds dragspels- och durspelsklubb
Första kvällen av Sommarmusiken inleds med hjälp av denna nystartade dragspels- och durspelsklubb från Askersund! De kommer att spela blandad musik och det kommer självklart att bjudas på valser, schottis och visor med sång. Alldeles säkert något att sjunga med i!

Det kommer också bli utdelning av Kultur- och Tekniknämndens kulturstipendium, idrottsstipendium och miljöpris för 2024 under kvällen. Företagarna kommer även att uppmärksamma Årets Företagare.

Onsdag 3 juli
FineGoods
Varmt välkomna till en svensk sommarkväll med FineGoods! De tre sångerskorna bjuder på välklingande stämsång och sköna harmonier i musik som ger den där härliga sommarkänslan. Ni kommer att bjudas på såväl välkända som lite mer okända låtar från våra svenska artister.

Onsdag 10 juli
Jazzråttorna

Jazzråttorna är en jazzig trio skapad på Västerbergs folkhögskolas musiklinje. Deras framträdande kommer innehålla jazz i olika former med känslostarka uttryck. Under framträdandet kommer de bjuda på en blandning av svenska visor, bossa nova, jazzstandards i modern tolkning och även lite soul. Som trio försöker de skapa känslor men framförallt vill de sprida glädje, jazz och viktiga budskap! Det kommer finnas jazz både för den nye jazzlyssnaren men också för det erfarna örat. För trion är det viktigt att jazzen lever vidare och representeras av fler yngre musiker. Alma är uppvuxen i Mariedamm och de två andra i trion heter Malte och David.

Onsdag 17 juli
Två Tjejer

Inger Stähring-Holmberg och Kikki Ekblom i Två Tjejer har spelat ihop i över 40 år. De bjuder in till en kväll med musikaliska pärlor och några pampiga saxofonsolon!

Onsdag 24 juli
The Locals

Det lokala bandet från Askersund är här för att göra avtryck! Med sin otroligt mångsidiga repertoar som sträcker sig över decennier och genrer gäller det att hänga med i dansstegen när de levererar groovet! The Locals är redo för att inta scenen på hemmaplan och bjuder in till en kväll med dans och allsång.

Onsdag 31 juli
Pär Björcks Trio

Kom och lyssna på en av mellansveriges bästa pianotrios! De kommer spela lättsmälta jazzörhängen ur den amerikanska sångboken och deras 30-åriga repertoar som jazztrio.

Arrangör

Kulturhuset Sjöängen och Askersunds kommun

Kontakt

Kulturhuset Sjöängen
Tel: +46(0)583 820 00
E-post: sjoangen@askersund.se

Bra att veta

Plats: Hamnscenen, Askersunds hamn

Vid hamnscenen finns löstagbara bänkar utplacerade vid konserterna, men vill du så kan du självklart ta med din egen stol.

Scenen står med utsikt över hamnen och vi kör alla onsdagskvällar oavsett väderlek.
Tänk också på att ta kläder efter väder och ett strålande sånghumör med dig till sommarmusiken.

Information

Plats: Askersund

Arena: Hamnen

Adress: Hamngatan, Askersund

Pris: Fri entré

Kategori: Föreställning, Musik, Övrigt

Alla datum

2024-06-26 - 2024-07-31

Kommande datum
26 jun19:00 - 20:00
3 jul19:00 - 20:00
10 jul19:00 - 20:00
17 jul19:00 - 20:00
24 jul19:00 - 20:00
31 jul19:00 - 20:00

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?