Nästa tillfälle:

Hammar

Musik i sommarkväll

Föreställning

Musik

Övrigt

Välkomna till musik i sommarkväll, i Hammars kyrka under juli och augusti!

Sommarens program

Lördag 20 juli kl 18.00
"Betraktelser" På en färd i sällskap av årstidernas skiftningar, genom ljudlandskap av skog och berg, utforskar violinisten Alvina Herbringer Rynge berättandet i musiken. Hon utmanar nyfiket samspelet mellan ord och ton, och ger plats för stundens improvisatoriska lekfullhet. Konserten tar avstamp i nordisk folkmusik och återföljs av poetiska betraktelser av stort och smått.

Lördag 27 juli kl 18.00
Kooperativet Sånggruppen Kooperativet tycker om viktiga sångtexter, att variera komp och solon, täta obekväma kluster och skön harmonik. De gillar även möten med publiken. Allt vilar på att gruppen gillar varandra och att de tillsammans vill visa vad de tycker om och brinner för.

Lördag 3 augusti kl 18.00
"Barocka klanger i Hammars kyrka" Björn Gäfvert studerade orgel och cembalospel vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Vid denna konsert spelade han musik av giganterna Dietrich Buxtehude och J. S. Bach. Men också av den sällan spelade franska tonsättaren Claude-Bénigne Balbastre.

Välkommen.

Arrangör

Svenska kyrkan, Askersunds pastorat

Kontakt

Askersunds Pastorat
Epost: madeleine.hogsander@svenskakyrkan.se
Tel: 0583 815 50

Bra att veta

Plats: Hammars kyrka, Kyrkvägen 12, Hammar

Information

Plats: Hammar

Adress: Kyrkvägen 12, Hammar

Webbsida: https://www.svenskakyrkan.se/askersunds-pastorat/nyheter/musik-i-sommarkvall

Pris: Fri entré

Kategori: Föreställning, Musik, Övrigt

Tillgänglighet: Hörslinga finns samt handikapptoalett och ramp för rullstol

Alla datum

2024-07-20 - 2024-08-03

Kommande datum
27 jul18:00 - 19:00
3 aug18:00 - 19:00

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?