Nästa tillfälle:

Askersund

Ögonblick

Barn och ungdom

Teater

Övrigt

Föreställningen Ögonblick välkomnar barnfamiljer till en gemensam upplevelse där norrsken och dans samspelar och skapar magi.

De som lyckas se norrsken stannar oftast upp och njuter av nuet. Även dans ger en känsla av här och nu - att inte vilja missa ett enda ögonblick. Genom föreställningen får barnfamiljer ta en paus från vardagen och tillsammans uppleva magisk scenkonst. Norrskenet viskar: "Jag finns fast du inte ser mig."

MEDVERKANDE Koreografer/dansare: Erika Martikainen och Linéa Alfredsson
Barn- och familjeföreställning. Gratis garderob.

Under tre veckor i sommar ska dansarna Erika Martikainen och Linéa färdigställa dansföreställningen Ögonblick under ett residens i Örebro och det resulterar sedan i en turné i länet. Både Erika och Linéa har flyttat från norra Sverige till Uppsala. De driver tillsammans med fem andra konstnärer den Uppsalabaserade föreningen Watch me bake. Föreningen har som mål att främja närvaron av rörelsebaserad konst i samhället och arbetar för att det ska vara lättillgängligt och välkomnande.

Satsningen Danspunkt Örebro län startade 2023 och ska ge länets invånare större möjligheter att uppleva dans samt ge danskonstnärer fler arbetstillfällen. Satsningen är ett samarbete mellan Region Örebro län och kommunerna Askersund, Degerfors, Hällefors och Örebro. Samarbetet innebär bland annat att dansföreställningar regelbundet kommer visas i de olika kommunerna.

Välkommen.

Arrangör

Danspunkt Askersund

Kontakt

Anette Rosén Müntzing
Epost: anette.muntzing@askersund.se
Tel: 070-595 88 81

Bra att veta

Gratis garderob.

Information

Plats: Askersund

Arena: Kulturhuset Sjöängen

Adress: Drottning Kristinas väg 2, Askersund

Webbsida: https://sjoangen.askersund.se/

Pris: Fri entré men plats behöver bokas genom att klicka på köpknappen på biljettlänken.

Kategori: Barn och ungdom, Teater, Övrigt

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassad

Alla datum

2024-09-21 - 2024-09-21

Kommande datum
21 sep14:00 - 14:30

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?