Nästa tillfälle:

Askersund

Solägget - Familjeföreställning dans

Barn och ungdom

Dans

Föreställning

Övrigt

Solägget är en berättelse om en liten älva som tycker om att dansa. Om våren dansar hon välkommenkärasoldansen, om hösten dansar hon virvlagulalövdansen och om vintern fallvitasnödansen. En dag hittar älvan något stort och gult i mossan, hon tror att det är solen som tappat sitt ägg!

En nyskapad dansföreställning av Sjöängens egna dansensemble Rosea Dans och nyskriven musik av Ulrika Mohlin (Mohlavyr) och Mikael Karlsson.
MEDVERKANDE Koreograf: Ellinor Ljungkvist Dansare ur Rosea Dans ensemble: Signe Willmarsson, Jessica Andrenacci och Lovisa Abrahamsson Musik: Ulrika Mohlin (Mohlavyr) och Mikael Karlsson Kostym: Lotta Persdotter Scenografi: Ellinor Ljungkvist Ljusdesign: Anders Björkgren Producent: Christel Molin.
Med stöd av Region Örebro län, Kulturhuset Sjöängen och Kulturrådet.

Elsa Beskow 150 år firas under 2024! Elsa Beskow föddes den 11 februari 1874 i Stockholm och är en av våra mest älskade klassiska barnboksskapare. Hon både skrev och illustrerade, och hennes bilder dominerade bilderbokskonsten under närmare 50 år. Boken Solägget kom ut 1932.
-------------------------------------------------------------------
Rosea Dans Rosea Dans är ett treårigt utvecklingsprojekt till och med 2025 som har som vision att etablera sig som dansensemble på Kulturhuset Sjöängen. Projektet drivs av danskompaniet Gala Dance Bergslagen och finansieras av Region Örebro län och Kulturrådet. Danspunkt Örebro län Satsningen Danspunkt Örebro län startar 2023 och ska ge länets invånare större möjligheter att uppleva dans samt ge danskonstnärer fler arbetstillfällen. Satsningen är ett samarbete mellan Region Örebro län och kommunerna Askersund, Degerfors, Hällefors och Örebro. Samarbetet innebär bland annat att dansföreställningar regelbundet kommer visas i de olika kommunerna. Askersunds kommuns del är just samarbetet med Rosea Dans på Kulturhuset Sjöängen.

Arrangör

Danspunkt Askersund

Kontakt

Biljettbokning
Bok & Papper, Torgparken Askersund
Tel: +46(0)583 71 17 30
Sjöängens reception/biljettkassa
Tel: +46(0)583 820 00

Arrangörsfrågor
Kulturhuset Sjöängen
Tel: +46(0)583 820 00
E-post: sjoangen@askersund.se

Bra att veta

Plats: Stora Salongen, Sjöängen
Föreställningens längd: 30 min samt publiksamtal 15 min efteråt.
Bevakad garderob: Gratis garderob
Biljettkassa/foajéservering är öppen en timma innan föreställningen startar.
För mer info om parkering klicka här. Pdf, 2 MB.

....................
Sätt guldkant på kvällen
med en läcker supé eller hotellövernattning och supé!
Mer info besök sidan Paket
....................

Biljettinformation
Ordinarie 100 SEK, ungdomspris t.o.m. 18 år 50 SEK. Rekommenderad ålder 6-9 år.
Biljetterna säljs via länk på denna sida och över disk på Bok & Papper, Torgparken Askersund och Sjöängens reception. Eventuellt kvarvarande biljetter säljs vid entrén till konserten. Ej återköp av köpta biljetter.

För bokning av rullstols- och ledsagarplatser kontakta Sjöängens reception, Askersund. Ledsagarkort ska uppvisas vid biljettköp eller uppvisas när bokade biljetter hämtas ut. För detaljerad information om tillgänglighet klicka här.

Vid behov av support biljettbokning kontakta Nortic support på 0455-619 700 tonval 2 eller maila till support@nortic.se

Information om inpassage till föreställningen
Vid sen ankomst kan vi inte garantera platsen du bokat.

Säkerhetsinformation
OBS! Det är inte tillåtet att ta med rollator och barnvagnar in i Stora salongen med tanke på säkerheten vid en eventuell utrymning. Det är därför heller inte tillåtet med rullstolar på våning 3.
Obligatorisk garderob
För din och andras trivsel och säkerhet är det obligatorisk garderob. Jackor på stolar/i gångar är en fara vid utrymning.
Väskförbud
Kulturhuset Sjöängen har valt att införa väskförbud utifrån allas säkerhet. Läs mer här.

Ingen filmning, fotografering eller ljudinspelning under föreställning/bio är tillåten.
Däremot går det bra att filma/fotografera i slutligt applådtack och extranummer.

Information

Plats: Askersund

Arena: Kulturhuset Sjöängen

Adress: Drottning Kristinas väg 2, Askersund

Webbsida: https://sjoangen.askersund.se/

Pris: 50 SEK barn/ungdom upp till 18 år, 100 SEK vuxen.

Kategori: Barn och ungdom, Dans, Föreställning, Övrigt

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassad

Alla datum

2024-11-09 - 2024-11-09

Kommande datum
9 nov14:00 - 14:45

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?