Askersunds officiella turistportal

Annorlunda tider

1 apr - 16 aug

Barn och ungdom, Föreställning, Natur, Samhälle, Övrigt

Askersund med omnejd

Information med anledning av Coronaviruset

Askersund har höga ambitioner att skapa de bästa förutsättningar för en njutbar och trygg vistelse med respektfulla möten i både stadens gränder och hamnkvarter, samt på andra populära platser runtom i kommunen.

Här berättar vi om några av våra kreativa lösningar som gör att du kan känna dig trygg och får goda förutsättningar att ta ditt eget ansvar.

vy över hamnen i askersund

Askersunds stad och hamn
Småstadslivet går sin gilla gång när våren så sakta gör sitt intåg..
På promenad genom stadens gränder och torg möts vi av människor på respektfullt sätt, med lite småprat på lagom avstånd. Vi bryr oss om varandra.
Tack för att du tar ditt ansvar!

Våra sköna evenemang
Många evenemang ställs in, flyttas eller arrangeras på ett nytt och annorlunda vis så vi kan njuta av aktiviteter på ett tryggt och trevligt sätt.
Besök evenemangskalendern på www.visitaskersund.se och hitta din aktivitet!

gata vid torget Askesund

Lokala företag, butiker och restauranger
Att ta del av det lokala utbudet från våra handlare ska kännas tryggt. Många företagare har anpassat sin butiksmiljö och utökar sina tjänster för dig just nu. Uteserverinagarna öppnar extra tidigt och bord och bänkar placeras på respektfullt avstånd från varandra. Läs mer om det på sidan Askersund levererar

folder Under sommaren 2020

Härliga upplevelser i naturen
Naturen är en trygg plats att vara i för alla. Här har vi goda förutsättningar att sprida ut oss och njuta av aktiviteter och dagen. Vi ser att trycket på naturreservaten är mycket stor och behöver därför ta ett gemensamt ansvar att värna om våra fina platser.
Här finns några hänsynsfulla tips  Länk till annan webbplats.på vad man kan tänka på när man är ute i naturen.

Vi har också skapat en liten folder på både svenska Pdf, 465.7 kB., engelska Pdf, 468.8 kB. och tyska Pdf, 473.3 kB., som hjälper oss att agera på ett hänsynsfullt sätt mot både våra medmänniskor och vår fantastiska natur.

Bra att veta

Kommunens samlade information om Corona (Covid-19) hittar du på Askersunds Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.kommuns hemsida här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Are you visiting Sweden and need some information about Corona in english? Click here. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du arrangör och undrar hur du ska agera? Här är en länk till Folkhälsomyndighetens rekommendation till arrangörer av mindre evenemang:
www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information för dig som är företagare:
www.askersund.se/foretagcorona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

INFORMATION

Datum:

2021-04-01 - 2021-08-31

Plats:

Askersund med omnejd

EVENEMANGSDATUM
DatumTidpunkt
28 julundefined
29 julundefined
30 julundefined
31 julundefined
1 augundefined
2 augundefined
3 augundefined
4 augundefined
5 augundefined
6 augundefined
7 augundefined
8 augundefined
9 aug
10 aug
11 aug
12 aug
13 aug
14 aug
15 aug
16 aug
Se alla tillfällen
Sidan uppdaterad 2021-04-06