Askersunds officiella turistportal

Askersund 2021...

30 aug - 31 mar

Barn och ungdom, Föreställning, Natur, Samhälle, Övrigt

Askersund med omnejd

Information med anledning av Coronaviruset

Askersund har höga ambitioner att skapa de bästa förutsättningar för en njutbar och trygg vistelse med respektfulla möten i både stadens gränder och hamnkvarter, samt på andra populära platser runtom i kommunen.

Här berättar vi om några av våra kreativa lösningar som gör att du kan känna dig trygg och får goda förutsättningar att ta ditt eget ansvar.

vy över hamnen i askersund

Askersunds stad och hamn
Småstadslivet går sin gilla gång när vintern vackert lägger sig över staden.
På promenad genom stadens gränder och torg möts vi av människor på respektfullt sätt, med lite småprat på lagom avstånd. Vi bryr oss om varandra.
Tack för att du tar ditt ansvar!

Våra sköna evenemang
Många evenemang ställs in, flyttas eller arrangeras på ett nytt och annorlunda vis så vi kan njuta av aktiviteter på ett tryggt och trevligt sätt.
Besök evenemangskalendern på www.visitaskersund.se och hitta din aktivitet!

gata vid torget Askesund

Lokala företag, butiker och restauranger
Att ta del av det lokala utbudet från våra handlare ska kännas tryggt. Många företagare har anpassat sin butiksmiljö och utökar sina tjänster för dig just nu. Läs mer om det på sidan Askersund levererar

folder Under sommaren 2020

Härliga upplevelser i naturen
Naturen är en trygg plats att vara i för alla. Här har vi goda förutsättningar att sprida ut oss och njuta av aktiviteter och dagen. Vi ser att trycket på naturreservaten är mycket stor och behöver därför ta ett gemensamt ansvar att värna om våra fina platser.
Här finns några hänsynsfulla tips länk till annan webbplatspå vad man kan tänka på när man är ute i naturen.

Vi har också skapat en liten folder på både svenskaPDF, engelskaPDF och tyskaPDF, som hjälper oss att agera på ett hänsynsfullt sätt mot både våra medmänniskor och vår fantastiska natur.

Bra att veta

Kommunens samlade information om Corona (Covid-19) hittar du på Askersundslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterkommuns hemsida här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Are you visiting Sweden and need some information about Corona in english? Click here.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Är du arrangör och undrar hur du ska agera? Här är en länk till Folkhälsomyndighetens rekommendation till arrangörer av mindre evenemang:
www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information för dig som är företagare:
www.askersund.se/foretagcoronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

INFORMATION

Datum:

2020-08-30 - 2021-03-31

Plats:

Askersund med omnejd

EVENEMANGSDATUM
DatumTidpunkt
31 mar
Sidan uppdaterad 2021-01-27