Askersunds officiella turistportal

Cykelvägar på gång

barn cyklar över bro i skogen

Hur skönt är det inte att slippa bilen och kunna ta sig till fantastiska natur- och kulturskatter på cykeln!
Just nu pågår ett stort arbete med att analysera området och filtrera ut de vägar som är mest lämpade för att trivsamt och tryggt ta sig till både välkända och lite mera gömda pärlor runtom i vårt vackra landskap.

Cykla till Tiveden

Hur kan man på bästa sätt ta sig från tåget i Hallsberg till Askersund och vidare ut i populära natursköna områden, så som exempelvisTiveden och Tylöskogen?
Detta Leaderprojektet genomfördes under våren och försommar 2021 och resulterade i tre leder, som tar dig från tågstationen i Hallsberg till Fagertärn i Tivedens skogar. Vi valde att ge dig stor möjlighet att välja en tur som passar just dina förväntningar genom att dra tre olika sträckningar med olika utmaningar och svårighetsgrader.
Snabbaste till Tiveden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Trevligaste till Tiveden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Häftigste till Tiveden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Cykla i Lerbäcks Bergslag

Lerbäcks Bergslag är ett vackert skogsområde med stort potential. Här finns både fina naturreservat, intressant historia, boendeanläggningar och sköna matställen, m.m. Ett nyss avslutat Leaderprojekt syftade till att skapa en ny cykelled i området, där natursköna upplevelser och kulturellt intressanta platser knyts samman och presenteras via en cykelled.
Här hittar du resultatet - Lerbäckstrampen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Välkommen ut!

Sidan uppdaterad 2022-01-31

Våra utvecklingsprojekt

logga leader mellansjö juordbruksverket och eu

Cykla till Tiveden
I detta Leaderprojekt har tre cykelleder med olika svårighetsgrad från tågstationen i Hallsberg till Tiveden utvecklas. Läs gärna vår projektbeskrivning här. Pdf, 681.8 kB.

Cykla i Lerbäcks Bergslag
Cykelprojektet mynnade ut i leden Lerbäckstrampen och har tagits fram inom ett leaderprojekt av VisitAskersund. Vill du veta mer om projeket? Läs gärna vår projektbeskrivningen här. Pdf, 586.9 kB.

Projektledare
Linnea Björk
0583-810 34
linnea.bjork@askersund.se