Askersunds officiella turistportal

Cykelvägar på gång

barn cyklar över bro i skogen

Hur skönt är det inte att slippa bilen och kunna ta sig till fantastiska natur- och kulturskatter på cykeln!
Just nu pågår ett stort arbete med att analysera området och filtrera ut de vägar som är mest lämpade att trivsamt och tryggt kunna ta sig till både välkända och lite mera gömda pärlor runtom i vårt vackra landskap.

Cykla till Tiveden

Hur kan man på bästa sätt ta sig från tåget i Hallsberg till Askersund och vidare ut i populära natursköna områden, så som exempelvisTiveden och Tylöskogen?
Just nu drivs denna fråga hos oss som ett Leaderprojekt och vår förhoppning är att snart kunna presentera fina vägar till omtyckta platser.

Cykla i Lerbäcks Bergslag

Lerbäcks Bergslag är ett vackert skogsområde med stort potential. Här finns både fina naturreservat, intressant historia, boendeanläggningar och sköna matställen, m.m. Ett nyss avslutat Leaderprojekt syftade till att skapa en ny cykelled i området, där natursköna upplevelser och kulturellt intressanta platser knyts samman och presenteras via en cykelled.
Här hittar du resultatet - Lerbäckstrampen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Välkommen ut!

Sidan uppdaterad 2021-05-25

Våra utvecklingsprojekt

logga leader mellansjö juordbruksverket och eu

Cykla till Tiveden
Tre leder med olika svårighetsgrad från Hallsberg till Tiveden blev resultatet av detta projekt. Läs gärna vår projektbeskrivning här. Pdf, 681.8 kB.

Cykla i Lerbäcks Bergslag
Cykelprojektet mynnade ut i leden Lerbäckstrampen och har tagits fram inom ett leaderprojekt av VisitAskersund. Vill du veta mer om projeket? Läs gärna vår projektbeskrivningen här. Pdf, 586.9 kB.

Projektledare
Linnea Björk
0583-810 34
linnea.bjork@askersund.se