Askersunds officiella turistportal

"Upplev Askersund" - aktivitetsprogram och tips

"Upplev Askersund"

- ett aktivitetsprogram med tips på upplevelser för både vuxna och för barnfamiljen i Askersund med omnejd.

Spännande möten med natur och kultur i vacker skärgårdsmiljö och trolska skogar.

Upplev Askersund för vuxna

Följ med på spännande dagsutflykter och upptäck våra guldkorn som bär på naturens och människornas berättelser från förr och nu. Du bor i charmiga småstaden Askersund vid Alsens strand och hittar på armlängds avstånd ett fascinerade och variationsrikt utbud på dagsutflykter till historiska miljöer som ligger inbäddad i vårt trolska skogslandskap. Du färdas tillbaka till 1800-talet och möter kungar och prinsar, skalder och poeter, så som de levde förr i slott och herrgård. Runt hörnet får du sedan möta gruvarbetaren och uppleva den hårda gråa vardagen och dess steniga historia.

Däremellan finns det möjlighet att besöka ortens rika utbud av små unika butiker och hantverkare i och omkring Askersund och det är alltid nära till ett mysigt café eller restaurang i idyllisk småstadsmiljö. Välkommen!

Två barn går på gata i Askersund

Upplev Askersund för barnfamiljen

Tvivlar ni på att det finns troll och vidunderliga varelser i våra djupa skogar? Då är ni välkomna till Tiveden och dess trolska landskap, där tanken och fantasin får vingar och där möten med naturen blir en upplevelse för livet.

I området kring Norra Vättern och Askersund finns mängder med fina badstränder, där dagsutflykter kan kombineras med både upplevelser av mullrande maskiner från gruvan eller överraskande konstverk på gömda ställen i vildmarken.

I centrala Askersund finns vårt minitåg som kör gratis turer till stadens eget miniskansen vid den vackert belägna Hembygdsgården. På Barnens Ö kan man få en och annan fisk om man har tur eller läska sig med en god glass i hamnen.

Att uppleva Askersund bjuder på ständigt nya överraskningar. Känn er varmt välkomna!

Sidan uppdaterad 2020-10-28