Askersunds officiella turistportal

Fiske

Hos oss kan du på egen hand uppleva kvalitativt fiske, antingen i skogsstjärnar, sjöar och småsjöar, vikar, på Storvättern eller i Norra Vätterns skärgård bland 250 öar, kobbar och skär.

För dig som önskar ett riktigt trollingäventyr på Vättern kan du boka en guide för en dag eller två. Då kan du vara säker på att du får tips från riktiga fiskeentusiaster med mycket stor kunskap om vart det nappar som bäst!
Söker du istället det stilla fisket vid den lugna skogssjön, så finns ett stort utbud av sköna fiskeställen i trollska skogar.

Bläddra gärna i vår fiskebroschyr Fiske i Askersund & Tiveden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få bästa tipsen om fina fiskesjöar med karta, fiskebestånd, försäljningställen av fiskekort och mycket mera.

Vett och etikett på Vättern

Större delen av Norra Vätterns skärgård är Naturreservat med särskilda regler för var man får elda och övernatta. Vättern är inte en sjö att ta för given. Sjöns långsmala form, nedsänkt mellan höga stränder och få öar som dämpar vinden gör Vättern speciell. Vädret kan växla mycket snabbt från nästan stiltje till kuling. När vinden styrs ned mellan omgivningens höga klippstränder, får "fri fart" och våghöjden ökar gäller det att se upp!

För dig som besöker sjön för att fiska eller bara ta en tur med båten gäller det att vara observant på de signaler ett nära förestående väderomslag förmedlar. Åk därför inte ut på fisketuren i onödan även om det nappar bra. Fisken finns kvar till nästa tur.
Källa: www.vattern.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-03-04