Askersunds officiella turistportal

Naturguidningar

vandra i skogen

Kom nära naturen genom att följa med kunniga guider som ger dig glimtar av de fantastiska skatter som finns i naturen runtomkring oss.
Ett stort utbud av olika temaguidningar erbjuds i det varierande landskapet med Tivedens djupa skogar och Vätterns glittrande klipplandskap.

Tivedens Guider
Följ med Tivedens guider på en guidad vandring eller ett vildmarksäventyr. Du kommer att få en minnesvärd upplevelse i den trolska naturen tillsammans med våra naturguider!

Hopajola
Att ge sig ut tillsammans i naturen är både kul och lärorikt. Hopajola erbjuder guidade vandringar och här kan du också anlita en egen guide för ett privat uppdrag. Tips på arrangerade aktiviteter hittar ni i guideprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bisafari
Vill du lära mer om bigården för att se hur bina lever och bor. Hyddans Zon & Gård erbjuder Bisafarin med guidade turer ut i bigården.

Häst & vagn
Guideturen med häst & vagn arrangeras av Draghästen och utgår från Stall Släte i Närkesberg och tar ca 2 timmar inkl fikatid, där gästen tar med sig egen fika. Kostnad 800 för 4 personer, extrapassagerare 250 kr/pers.

Naturguide Tiveden Erbjuder olika former av djurguidningar allt efter årstid. Till exmepel på våren Orrspel eller Tjäderspel. Sommar och höst Älgsafaris.

Traceless in Tiveden Erbjuder guidade turer i Träkanot. Under turen bjuds det på kokkaffe eller mat. Artvandringar i Nationalparken kvällstid under sommaren.

Experience Nature - Upplev Naturen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Skräddarsyr varje guidad tur så långt det är möjligt utifrån sällskapets/gruppens behov. Vanligtvis är gruppen inte större än 4 personer - max antal är 6 personer - detta för att det ska bli ett så givande, lugnt och personligt möte med naturen. Välkommen med önskemål.

Sidan uppdaterad 2021-02-05