Askersunds officiella turistportal

Turista tillgängligt i naturen

Åk båt till den tillgängliga ön Grönön

Från Askersunds hamn finns möjlighet att följa med på turbåt ut på Vättern. M/S Wettervik har en anpassad brygga så att båten kan lägga till på Grönön, den tillgänglighetsanpassade ö som finns i skärgården.

Här finns tillgänglighetsanpassad toalett, bryggor runt ö, platser för fiske, grillning och badmöjligheter, Mer information hittar du i listan till höger.

Tillgänglighet i Fagertärn

Parkeringsplatsen är lätt att åka på med rullstol. Vid parkeringen finns informationstavla, flera rastbord (varav ett är anpassat för rullstol), en rymlig toalett och en kiosk som är öppen under sommartid. Kioskluckan kan vara lite svår att komma till med rullstol på grund av brant gång.

Längs sjöns ena sida finns en 500 meter lång hårdgjord stig som är lättrullad för dig med rullstol. Utmed stigen finns fyra rastbord (anpassade för rullstol) och tre rastbänkar. Varje anpassat rastbord rymmer två personer med rullstol vid varje gavlel samt ytterligare 4-6 personer på långsidornas bänkar.

Tivedens nationalpark

Arbetet med att utvidga Tivedens nationalpark är nu klar och under våren 2017 återinvigdes parken. Tre nya entréer till nationalparken vid huvudentren, Vitsand och vid Ösjönäs står färdiga. Vid huvudentrén och vid Vitsand finns fina trädäck som gör det möjligt att ta sig en bit ut i Tivedens fantastiska natur. Förbättrade parkeringplatser, toaletter, samt uppdaterad information - passa på och besök vår fina nationalpark i Tiveden!
Läs mer om Tivedens nationalpark på hemsidan här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-10-26

Kontakt

Båtturer på Vättern
Askersunds Skärgårdstrafik AB Lunnagårdsvägen 6
696 74 Hammar

0709-77 02 63

www.wettervik.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
info@wettervik.se

N: 58.52690, E:14.54100

Ansvarig för Norra Vätterns skärgård

Länsstyrelsen
Klicka här för kontaktperson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansvarig för frågor kring Grönön

Kultur- och fritidsförvaltningen
Ann-Kristin Olsson

0583-810 96
ann-kristin.olsson@askersund.se

Länkar

Hopajola
Tillgänglighetsanpassade guidning i länet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.