Barn på äventyr

Det är inte alla städer som har ett minizoo mitt i stan, men det har Askersund. Minitåg, lekplatser, skattjakt och Barnveckan är annat roligt att göra. Och bad förstås!

Ta minitåget från hamnen och hälsa på ankungar, kaniner, getter och höns i hembygdsgården med välbevarade gamla byggnader från trakten, samt servering. I naturreservatet Stadsparken intill hembygdsgården finns en geocachingrunda med gömda skatter för barn. Du använder din egen telefon med GPS. På VisitAskersund Turistinformation kan du sedan få en liten skatt om du lyckats få ihop den hemliga koden som gömmer sig i cacherna!

MInitåget i Askersunds hamn

Närhet till vatten gör att du kan ta dig ett dopp mitt i stan. Strosa över gångbron till Borgmästareholmen, där finns både badstrand och plats för lek – och glöm inte metspöet! På landsidan lockar en härlig lekplats – Askersunds eget skeppsvrak Oden II, en tillgänglighetsanpassad yta att tumla runt på. Österut i slutet av strandpromenaden siktar du badplatsen Hagabadet, och på väg dit passerar du barnens fantastiska klätterträd.

Pojke leker i lekplats Oden två

Är du sedan sugen på mera bad? Då är det bara en mil till Hargebaden – ”Närkes Riviera”, med tempererad pool och en välbesökt långgrund badvik vid Vätterns strand.
Simma lugnt!

Populära Barnveckan

Lekfullheten blommar i Askersund under en vecka i mitten av juli. Spring i benen belönas i populära ”Glasse-loppet” med både glass och medalj, i Stjernsunds slottspark väntar käpphästarna på sina ryttare och bion är igång. Följ med Barnveckan i Askersund på traktorsafari, Naturkul i Tiveden och ett slottsbesök hos prinsessan på Stjernsunds slott. De flesta aktiviteter är gratis, dock kan eventuell biljettbokning förekomma. Programmet för Barnveckan i Askersund hittar du alltid uppdaterat i evenemangskalendern.

Glasseloppet och uppvärming med Systrarna K på Askersunds hamntorg

Här kommer fler tips för barnfamiljen

Vem har badat i flest sjöar?

I Askersunds kommun finns inte mindre än 10 kommunala badplatser och en hel massa mer eller mindre kända badstränder. Utmana dina kompisar och passa på att bada i så många sjöar du kan. Simma lugnt!

Fånga storgäddan i Alsen & Vättern

Att testa fiskalyckan är spännande och kul. I Vättern och Alsen är det fritt fiske med handredskap - så packa fiskespö och flytväst och ge dig ut på fiskeäventyr! Och så önskar vi förstås "Skitfiske på dig!"

Testa teknikbana & pumptrack

Tycker du att det är kul att cykla och gillar att leka med din cykel? Visste du att det finns både två teknikbanor i olika svårighetsgrader och en jättekul pumptrack-bana i kommunen? Visst låter det jättekul.