Vårutflykt på cykelsadeln

Ett riktigt vårtecken är cykeln som rullar ur vinterförrådet och får lite omvårdnad innan första turen. Här bjuder vi på några tips på härliga vårturer!

En skön tur en ledig vårdag är rundslingan Åmmelången runt. Cykelleden är lättcyklad och går på både asfalterade landsvägar och fina grusvägar. Du passerar historiska miljöer kring gruvdrift, en katolsk kyrkogård och små byar. Sjön Åmmelången finns alltid nära leden och att cykla genom grönskan i vårnya skogar är en härlig upplevelse.

MTB-cyklisten

I Tivedens skogar finns ett helt nät av trevliga cykelleder. Fagertärnsrundan är en fin dagstur som passerar hela nio sjöar, Fagertärns naturreservat samt hembygdsgården i Dammtorp. Här cyklar du på långa streckor med grusväg varvat med stig som på sina håll är krävande. Turens första del går på Bergslagsleden och där behöver ni bitvis leda cykeln.

God tur!

Fyra cyklister på landsvag

Vätternrundans hjältar

För många väntar Vätternrundan som en härlig utmaning på försommaren. Kanske satsar du på en träningshelg tillsammans med cykelkompisar och kombinerar träningen med lite skönt samvaro?

Landsbygden i Askersund består av ett böljande skogs- och jordbrukslandskap med små samhällen och byar lite här och var, och här finns ett helt nät av lugna landsvägar som fogar samman bygden. Vägarna håller god standard och är glest trafikerade - så här är det lätt att komma i flow och få sköna mil i benen.

Ett tips på rundtur är följande slinga
Askersund - Åmmeberg - Zinkgruvan - Mariedamm - Rönneshytta - Skyllberg - Kårberg - Snavlunda - Askersund. Sedan går det fint att varierar slingan med en avstickare från Mariedamm över Lerbäck - Åsbro - Skyllberg.
Lycka till på Vätternrundan! Vi ses i Vätternsrundans sista depå i Askersund och heja på.
God cykeltur!