10 tips i maj

Äntligen maj och härliga försommaren är här. Som vi har längtat! Här kommer våra bästa tips för en riktig skön maj.

Askersundare vet hur man tar sig an försommaren med stil och karaktär. Första fisktallriken i hamnen har blivit en klassiker. Likaså första glassen i solen, det är givet. Uteserveringarna är på plats och här blir det skönt häng med god mat i solen.

Vårens populära konsertserie i Birgittakyrkan med Afternoon Tea ger denna månad konserten "Låt oss njuta den dag som är". På Kulturhuset Sjöängen ges Gala mot cancer där bland annat kören Colours of Pop medverkar. Bion har laddat med en massa bra filmer och nu går även de första utomhus-evenemangen av stapeln. Först ut är Pallkalaset med den traditionella Skattjakten och Barnens "lilla" marknad - en hel dag för barnfamiljen.
Och så firas Lakeside Pride Askersund hela vecka 20 och avslutas med familjedagen då bland annat Elov & Beny uppträder på hamnscenen!

Man och kvinna sitter på uteservering intill sundet vid Askersund och njuter av en måltid.

Vattnet är alltid nära i Askersund och en liten tävling bland kompisarna om vem som tog första doppet är alltid lika roligt. Vinner du?

Det spirar i trädgården och alla gröna fingrar kliar. Våra lokala trädgårdshandlare har ett fantastiskt utbud av växter med bra kvalitet. Ett besök där väcker alla sommardrömmar till liv.
Ett annat nöje i maj är att piffa till hus, stuga och balkong. Kunniga fackhandlare bistår med både material och kunskap, och här hittar du den personliga servicen som är så karakterisk för småstaden.

Och självklart ska man ut i skog och mark och förundras av naturen och fylla själen med allt nytt som vaknar i våren.

Vi önskar dig en riktig skön maj!