Kvinna i svarta kläder promenerar med vit labrador i koppel på liten gata som är översållad med höstlöv. Kvinnan passerar ett rött hus och hejar på två kvinnor och ett barn som sitter på husets farstukvist.

Småstadsidyllen

I Askersund är det enkelt att vara. Och att roa sig. Med gemytlig charm bjuder staden in till att ströva i gränder och torg, besöka små butiker eller slinka in på ett fik. Vattnet är alltid nära, precis som trevliga evenemang och pratstunden med en Askersundare.

Torget är den levande mittpunkten i staden och här hittar du ett rikt urval av små butiker, caféer och restauranger. Härifrån hittar du också in på populära Stöökagatan med sina butiker med hantverkskaraktär - kanske är du sugen på gott hembakat fikabröd, egentillverkad glass eller ett utsökt smycke från guldsmeden? Under en promenad i kvarteren runt torget hittar du fler charmiga butiker såsom Johans leksaksbod och konstatejéer - missa inte det!

Askersunds hamn

Askersunds strandpromenad omger staden längs vattenlinjen och här finns gott om plats för lek och bad, samt generösa grönytor för picknickfilten. Strandpromenaden sträcker sig från hamnen till Askersunds hembygdsgård intill naturreservatet Stadsparken. Från strandpromenaden kan du även ta dig ut till Outdoor-ön Borgmästareholmen, där sommartid fritidsbåtar ligger förtöjda längs gångbron.

Två personer fotograferar en träbåt som ligger förtöjd vid gångbron till Borgmästareholmen

Vid resecentrum finns Kulturhuset Sjöängen, den lilla stadens kaxiga satsning på kultur. Intressanta konstutställningar pågår året om och i Stora salongen bjuds på härligt föreställningar. Vi föreslår att du tar med dig kulturhusets säsongsprogram - här hittar du mycket intressant och härligt att roa sig med!
Strandpromenaden är även en del av konstpromenaden i Askersund där offentlig konst visas runtom i kommunen.

Välkommen till sköna dagar i Askersund.

Kulturhuset Sjöängen

Sugen på att stanna över? Välkommen.

Här kommer lite mera smått och gott om Askersund.

Chokladpraliner på ett litet fat.

Ät gott

Ett stort urval av restauranger och caféer finns i Askersund. Kanske lockar ett besök på chokladcaféet på Venus Choklad, egentillverkad Askersundsglass eller godaste lakritspraliner från Glas & Lakrits? Unna dig något gott!

Två flickor med ryggen vänd mot kameran går mot ett rött klotformat tält som är placerat uppe i ett träd. Ur det röda trädtältet sticker toppen av en tältkamin upp.  Runtom fickorna och trädtältet står grönskande träd på Borgmästarholmen. 

Bo med charm

Bekväm säng på hamnnära hotell, en liten lägenhet i centrala kvarter eller ett tält med kamin bland trätopparna på stadens ö. Vad passar dig? Kolla in våra charmiga och stadsnära boenden.

Gör det enkelt - välj ett paket

Det är skönt när livet får vara lite okomplicerat ibland. Välj något av alla trevliga paket och tillbring några sköna dagar i Askersund. Välkommen!