Askersund

Broken land / Promised wings av Johan Ibrahim Adam

Konst

Utställning

Övrigt

Genom att utforska teman som förtryck och utanförskap, men även samhörighet och innanförskap, strävar utställningen ”Broken land / Promised wings” efter att skapa en atmosfär som uppmuntrar till reflektion och dialog.

Hur behandlar vi egentligen våra samhällen i dagens värld? Det är en fråga som kanske är mer aktuell än någonsin tidigare. Vi kanske inte har lärt oss så mycket som vi skulle vilja tro från historiens mörka kapitel, eller så har vi lärt oss mycket, men saknar ibland förmågan eller viljan att anpassa oss till en snabbt föränderlig samhällsutveckling.

Utställningen innehåller både nya och äldre verk, och fungerar inte som en pekpinne som dikterar vad som är rätt eller fel tolkningar. Istället öppnar den en dörr till en värld av tolkningar och möjliga svar. Genom konstverkens budskap och visuella narrativ uppmanas besökaren att reflektera över sina egna upplevelser, känslor och tankar.

- Det är min önskan att du, som besökare, ska finna din egen personliga tolkning och finna de svar som är meningsfulla för dig.

Vernissage 13 januari kl. 11-14.

Välkommen.

Arrangör

Kulturhuset Sjöängen

Kontakt

Kulturhuset Sjöängen
Epost: sjoangen@askersund.se
Tel: 0583 820 00

Bra att veta

Utställningen pågår till 10 februari 2024.

Askersunds konsthall har samma öppettider som Askersunds bibliotek. För mer information besök www.askersund.se/bibliotek

Konsthallen öppnas av personal i bibliotek eller reception.

OM KONSTNÄREN
Johan Ibrahim Adam är född i Örebro där han gick två års förberedande på Örebro konstskola. Efter det studerade han vid Gerrit Rietveld akademin i Amsterdam och tog sin masterexamen från CRAFT!-programmet på Konstfack. Johans konstnärskap har sin grund i hantverken måleri och teckning, och har utvecklats till att omfamna en mängd material och medier som skulptur, textil, glas, text och performance. Han arbetar forskande kring politik, religion och historia, såväl som naturfenomen, vetenskap och populärkultur.

Dessa ämnen behandlar Johan genom impulsivt och spontant skapande samtidigt som han nyttjar konsten som verktyg för att ställa fiktion och verklighet samman, som ett sätt att undersöka livet runt om och inom sig själv.

Information

Plats: Askersund

Arena: Askersunds konsthall

Adress: Drottning Kristinas väg 2, Askersund

Webbsida: www.sjoangen.askersund.se

Pris: Fri entré

Kategori: Konst, Utställning, Övrigt

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassad

Alla datum

2024-01-13 - 2024-02-10

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?