Askersund med omnejd

Matlagningskurs med vildplockning

Guidning

Kurs

Övrigt

Matlagningskurs med många färskvaror från Vita Kralas egen köksträdgård.

Vad kan vara bättre än att laga mat med det naturen ger oss?
Den här kursen – ledd av erfarna vildplockare Lia från Solkulla Matskog – tar dig in i vildplockningens värld.

Vad ska man vara uppmärksam på och vad växer i trädgårdarna? Och hur är det egentligen för plantan att plockas och finns det något som heter hållbar plockning, så att plantan kan fortsätta växa?
Väck dina sinnen, se, smaka och lukta på örterna, blommorna och fröna. med inspiration från naturen och kulinariska tillämpningar.

Kursen omfattar 3 dagars möten och inkluderar guidade turer, provningar och en komplett soppa på fredagskvällen och en utsökt gemensam måltid på lördagskvällen med lokala ätbara växter. Det blir brunch som avslutning på söndag.

Eftersom vi kommer att jobba tillsammans hela tiden har det planerats in små pauser med vår egen tid, men vi finns givetvis tillgängliga för frågor hela tiden. Vi ska försöka leta efter så många vilda växter som möjligt i trädgårdarna och om tiden räcker till blir det även en skogspromenad, troligen på söndag. ​

Välkommen.

Arrangör

Vita Krala och Matskog Solkulla

Kontakt

Chris Renet
Epost: vitakrala@gmail.com
Tel: 070 749 83 33

Bra att veta

Paketet arrangeras för minst 4 personer, max 8 personer, och matlagningsmeny/matlagningskurs pågår den 19-21 april.
Mer info hittar du här:
https://www.fjardhundraland.se/plats/solkulla-matskog/ https://www.vitakrala.com/matlagningskurs-april

Information

Plats: Askersund med omnejd

Adress: Latitude: 58.914906 Longitude: 15.374572 haddebo 203 69793

Webbsida: https://www.vitakrala.com/matlagningskurs-april

Pris: Fredag ​​till söndag 3185:- med 2 övernattningar, alt. lördag till söndag 2650:- med 1 övernattning, Endast lördag 1550:-

Kategori: Guidning, Kurs, Övrigt

Tillgänglighet: 00

Alla datum

2024-04-19 - 2024-04-21

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?