Medverkande i vätternrundan. En medverkande står längst fram och kollar in i kameran och ser glad ut.

Askersund med omnejd

Vätternrundan

Sport

Övrigt

Vätternrundans nya bansträckning för cykelloppet passerar numera centrala Askersund och har ett nytt stop med depå vid Resecentrum i Askersund.

Detta år blir det publikfest vid depån, där du har möjlighet att heja på cyklisterna vid sin sista anhalt innan målgången i Motala.

Passa gärna på att heja extramycket på Team Askersund, ett gäng på ca 35 cyklister från Askersund med omnejd. De startar tidigt på lördagsmorgon och som mål att köra rundan under tio timmar.

God tur, alla cyklister och välkommen till en riktig folkfest i Askersund!

Arrangör

Vätternrundan

Kontakt

VisitAskersund
Tel: 0583- 810 88
E-post: info@visitaskersund.se

Bra att veta

Dessa begränsningar i Askersunds tätort gäller under Vätternrundan under hela lördagsdygnet den 17 juni:

- Trafiken stängs av helt på Sundsbrogatan, från Sundsgatan till Hospitalsgatan.

- Hamngatan enkelriktas, så att utfart därifrån inte kan ske på Sundsbron.

- Busstrafiken leds om via Sjöängsgatan och Joel Haugardsgatan.

- Trädgårdsgatan är avstängd längs med depåplatsen på busstorget. Trafik från södra Askersund leds ut via busstorget från Norströmsgatan.

Se översiktskartan här.

Depåplatsen på busstorget är avstängd från torsdag den 15 juni kl. 07.00 till söndag den 18 juni kl. 18.00. I anslutning till depåplatsen kommer ett antal utställare finnas på plats, exempelvis företag och föreningar som berättar om sina verksamheter och glassförsäljare.

Övrig avstängning av vägar i Askersunds kommun sker på sträckan Godegård-Zinkgruvan, som precis som förra året stängs av helt för obehörig trafik och enkelriktas så att det bara blir tillåtet att åka från Zinkgruvan för de som har ärenden längs vägen. Alternativ vägsträckning går via Mariedamm.

Dessutom råder förbjuden infart från Askersundsvägen (väg 586) in på väg 590.

Arrangören vädjar om att trafikanter i den mån det är möjligt undviker att köra bil på sträckan för loppet under tiden som Vätternrundans cyklister är ute på banan. I Askersund väntas de största mängderna cyklister mellan klockan 11 och 15 på lördagen.

Information

Plats: Askersund med omnejd

Pris: Fri entré till depån

Kategori: Sport, Övrigt

Alla datum

2023-06-17 - 2023-06-17

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?