Bo

Låt dig inspireras och hitta boendet för ditt äventyr.

Inspiration

Skogsskönt

Sjönära

Bild på ett sällskapsrum med tre mörkblåa soffor runt ett träbord. I bakgrunden finns ett stort fönster. Bakom soffan till vänster står ett piano med en staty ovanpå. Bakom soffan till vänster finns en bokhylla med glasdörrar. 

För sällskapet

Rum med gula väggar och en svart fondvägg med gul tapet med två påfåglar på. Till vänster står ett stort bord med en vas med blommor i på. Till höger vid fondväggen står en gul soffa med två svarta fåtöljer och ett brunt soffbord. Längre in i rummet finns en svart eldstad med två bruna fåtöljer framför.

Stolt prydnad från 1860

Olshammarsgårdens entré med husets gula väggar och många fönster. Mitt i bild syns den gråa ytterdörren och i förgrunden är staketet på trappan upp till dörren. På staketet finns en skylt där det står Olshammars gården, Verner von Heidenstams födelsehem, servering, rum, visningar av Brigittakykan och Verner von Heidenstams minnesrum. 

Anrikt på B&B

Stadsnära

Gavel på ett rött trähus i skogen.

Naturnära

En älg som står ute i skogen.

Äventyrligt

Sovit gott? Ävenyret väntar dig!

Vandringskängor, träningsskor eller putsade finskor - vad väljer du idag? Vem du än är eller vad du än gillar - vi lovar att här finns upplevelsen för dig! Söker du ett personligt tips är du alltid välkommen att kontakta oss på VisitAskersund Turistinformation. Ha en riktig fin dag!

Alltid något på gång!

Ett bredd utbud av föreställningar, intressanta konstutställningar, marknader med karaktär och mycket mer sker året om i Askersund. Välkommen till en trivsam stund. Här är det enkelt att vara och roa sig.

Smultronställen i Askersund

Askersund är den lilla skärgårdsstaden med den gemytliga atmosfären. Här kommer våra bästa tips på utfyktsmål du bara inte får missa. Ha en fin dag!

Familj sitter på en klippa ute i vattnet.

Upptäck vildmarken

Runt hörnet finns Tivedens djupa skogar, glittrande skärgårdsvandringar & cykelleder för alla smaker. Naturupplevelser som sätter guldkant på dagen. Här kommer våra bästa tips.

Drömmen om torpet: En kärlekshistoria till Sveriges skogar

Ella och Christian från Hamburg förälskade sig i lilla torpet utanför Åmmeberg och gör det till sitt eget. Skogen, kulturen och människorna i trakten ger livskvalitet och glädjen över att ge tillbaka till platsen genom varsam renovering är stor.

Möt det tyska paret som håller på att förverkliga sin dröm