Smultronställen

Nyfiken på Askersund? Från slott till gruva och naturupplevelser vid skärgård och djupaste skog. Här kommer våra bästa tips på det man bara inte får missa!

Visste du att här finns ett slott med en av de mest välbevarade inredningar? Stjernsunds slott med slottspark ligger vackert på en udde vid Edösundet, där båtarna seglar in på sin färd från Norra Vätterns skärgård mot trygga hamnen i Askersund. Och här hittar du Sveriges sydligaste gruva i drift, i en intressant kombination med arbetslivsmuséet Knalla gruva. Vandra, bada eller ha det gott med en kopp kaffe in handen. Här kommer några tips på våra smultronställen.

Får vi bjuda på fler tips?

Kanske hittade du något intressant bland smultronställen vi vald ut, kanske inte. Tveka aldrig att kontakta oss på VisitAskersund Turistinformation för att få ditt personliga tips. Vi gillar att ta fram de mest udda förslag när det behövs! Välkommen till Askersund.

En glimt av Askersund

Vill du veta mer om Askersund och vad som gömmer sig i bakgårdar och bakom planken? Guidade stadsturer, Stadsvandra på egen hand eller historia på husplaketter - du väljer det som passar dig.

Guide för större upplevelse

Att uppleva nya saker genom guidens berättelser är ofta en minnesvärd upplevelse. Stads-, natur- eller upplevelseguidning - möt våra duktiga guider som öppnar dörrar till helt nya världar.

Barnens smultronställen

Är barn med i ditt sällskap? Så härligt! Här har vi satt ihop ett axplock av aktiviteter som passar våra små. Välkommen till barnsligt roliga äventyr!