Småstadsshopping

Askersund

Butiksägarna i Askersund kan sin sak. Drivna trädgårdsmästare, färgstarka klädhandlare, glittrande guldsmed, unika antikvitetshandlare - här hittar du ett unikt utbud av varor och butiker.

Det är lätt att bara vara när man strövar genom gemytliga Askersund. Runt torget hittar du mode- och blomsterbutiker, och så förstås Johnny i Färghandeln som är en fena på att ge praktiska goda råd. Vid lummiga torgparken finns bl.a. vår välsorterade bokhandel, garnaffär och sköna uteserveringar.
Strax är du vid stadens fina gågata Stöökagatan. Här sprudlar hantverksglädje, både när det gäller Askersundsglass, goda bakverk, fina Ernst-butiken Trivsamt, härlig lakrits och vackra smycken!
Ett bra tips är också att promenera utmed kvarteren lite bortom torget för att hitta våra guldkorn. Johans leksaksbod, Outdoorbutiken BeGes och Ateljé Malin B är givna butiker att botanisera i, och fler finns att upptäcka!

Två tjejer springer på gågatan Stöökagatan och är glada. I bakgrunden syns en trasmatta som är målad på gatan och fasaderna på de gamla husen i Askersund.

Och såklart blir det en promenad till hamnkvarteren. Hantverksbodar och konstutställningar, sköna uteserveringar, goda ostar, glass och utsökt choklad. Skönt hamnliv, helt enkelt.

Som sagt, här är det enkelt att roa sig eller bara vara. Välkommen till oss!

Shoppingtips

Här kommer några utvalda tips till din shoppingtur. Välkommen!

Johans leksaksbod 1-100

Missa inte ett besök hos leksakshandlaren Johan, som var med i SVTs serie Tjuv & Polis 2019 . Möt leksakshandlaren med ett genuint intresse för pedagogik, musik och upptäckarglädje. Och självklart finns de eftertraktade sedelbuntarna från TV-serien på köpmannadisken. Lekfullare kan det knappast bli!

Digital småstadsshopping

Besök Askersunds digitala galleria. Här finns butiker, unika specialbutiker med skor, lakrits, leksaker, kläder, hemelektronik och andra saker att upptäcka. I omgivningarna runt om staden, från Hammar i söder till Rönneshytta, Närkesberg och Åsbro i norr, hittar du gårdsbutiker, varuhus och affärer du inte trodde fanns.

Fri parkering & service

I Askersund är det fri parkering och alltid nära till bra service. Här hittar du information om parkeringar, bankomater, offentliga toaletter, presentkort och annat som är bra att känna till.