Drömmen om torpet: En kärlekshistoria till Sveriges skogar

Askersund

Christian och Ella - Ett par förälskat i Sverige

I skuggan av de frodiga skogarna och vidsträckta sjöarna i Åmmeberg har Christian Kuper och Ella Kemande funnit sin egen lilla oas. Deras saga började långt bort, i Hamburg, Tyskland, men har utvecklats till en kärlekshistoria till det svenska landskapet och dess charmiga samhällen.

Kärlek över gränser

Med ett stort engagemang för natur och klimatfrågor har resor till Sverige i många år lockat det tyska paret norrut, där de blev förälskade i den svenska naturen. Efter en vandringsresa med deras vuxna barn i närheten av Askersund föll de pladask för det lilla torpet i skogarna i Åmmeberg. Och kanske just på grund av enkelheten, såsom avsaknaden av moderna bekvämligheter som elektricitet och rinnande vatten, kände de en omedelbar koppling till platsen och beslutade sig för att göra det till sitt eget.

Magin vid första ögonkastet

Ella berättar med glittrande ögon om det första mötet med torpet, när de vandrade de sista hundra meterna genom skogen och kände hur naturen omfamnade dem. Djurspår av rådjur, älg och räv fanns efter lilla skogsvägen och doften av skog, mossa och blåbär fyllde luften. Vid torpet öppnade sig en glänta i skogen och de kände sig förtrollade av platsens magi.
En dagsresa mellan Hamburg och Askersund gör det möjligt satt färdas smidigt mellan deras två hem, och de känner att de samtidigt når ett område som erbjuder det som förknippas med Sverige.

Renovering: En resa av samarbete och vänskap

Nu, ett par år senare, har paret påbörjat en försiktig renovering av sitt älskade torp. Med stöd och goda råd från lokala företagare och grannar har de upptäckt en ny dimension av gemenskap. Deras engagemang i renoveringsprojektet har inte bara förvandlat torpet, utan även skapat vänskapsband och många nya kontakter med människorna i området. Både Christian och Ella beskriver sin glädje över att kunna bidra till det kulturella arvet genom sitt varsamma renoveringsarbete och på det viset bli en del av samhället.

Boendet på Garvaregården B&B

När vi träffar Christian och Ella under februaris kallaste dagar gör vinterns kyla det omöjligt att bo i torpet. Vid dessa tillfällen väljer Christian och Ella att njuta av småstadslivet i Askersund på Garvaregården B&B. De berättar varmt om värdarna Rolf och Anita, som på ett omtänksamt sätt tar hand om dem och skapar en hemtrevlig atmosfär. Boendet på Garvaregården har blivit en del av deras svenska äventyr och ett tillfälle att lära känna ännu fler av områdets invånare.

Utforskning av närområdet och kulturella upplevelser

För Christian och Ella är deras torp inte bara en plats att berika vardagen, det är också en bas för att utforska det omgivande landskapet. Från stillsamma skogspromenader till ett rikt kulturliv finns det alltid något nytt att upptäcka och uppskatta. Allt vi behöver finns här, säger Christian. Ja, och så plötsligt upptäcker vi att det finns en fin skidanläggning i grannbyn Zinkgruvan, skrattar Ella med förtjusning över mångfalden och enkelheten i utbudet i det stillsamma landskapet.

En kärleksförklaring till Sverige

För Christian och Ella har Askersund blivit ett nytt hem. Deras berättelse är en påminnelse om den starka bindningen mellan människa och natur, och den förbindelse som kan uppstå när vi öppnar våra hjärtan för nya upplevelser och äventyr. Med glädje och tacksamhet ser de fram emot varje dag i sitt älskade torp, redo att omfamna allt som livet i Sverige har att erbjuda.