Askersund

Kronblom - Återkomsten

Konst

Utställning

Övrigt

Kronblom återvänder till Askersund och dörrarna öppnas till hans Vinkelboda och en stor samling material kring denne finurlige friherres liv och leverne. En unik utställning med allt från kända ting, som den ikoniska soffan, till mer udda och okända föremål, som aldrig tidigare visats för allmänheten.

Invigningstal av redaktör och skriftställare Stigbjörn Bergensten. Flera representanter från Föreningen Vinklebodas vänner kommer även att närvara.

Förutom att Kronblom kom ut som jultidning år 1930 gjordes även två filmer med gräddan av dåtidens svenska skådespelare. År 1947 kom filmen ”Kronblom” med Ludde Gentzel i titelrollen och Dagmar Ebbesen som Malin. Medverkade gjorde även Sigge Fürst, Thor Modéen, Julia Caesar och Martin Ljung. 1949 kom en andra film ”Kronblom kommer till stan” med samma titelrollsinnehavare. Dessa två svartvita filmklassiker kommer att visas i Visholmen under vernissagelördagen, med fri entré!

Filmvisning i Visholmen

Kl 11.30 Kronblom – 1947

Kl 12.30 Kronblom kommer till stan – 1949

Välkommen.

Arrangör

Kulturhuset Sjöängen, Föreningen Vinkelbodas vänner och Norra Vätterbygdens kultur- och konstförening.

Kontakt

Kulturhuset Sjöängen
E-post: sjoangen@askersund.se
Tel: 0583 820 00

Bra att veta

Utställningen pågår till den 4 januari 2024.

Askersunds konsthall har samma öppettider som Askersunds bibliotek. För mer information besök www.askersund.se/bibliotek

Konsthallen öppnas av personal i bibliotek eller reception.

Information

Plats: Askersund

Arena: Askersunds konsthall

Adress: Drottning Kristinas väg 2, Askersund

Webbsida: www.sjoangen.askersund.se

Pris: Fri entré

Kategori: Konst, Utställning, Övrigt

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassad

Alla datum

2023-12-02 - 2023-12-16

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?