Askersund

DYSTOPIA med Andreas Varro

Konst

Utställning

Övrigt

Välkommen på vernissage av denna utställning om den moderna människan och samhället! Vi öppnar utställningen klockan 11.00 genom att dra bort gardinerna och klockan 11.15 kommer fotograf Leif O Pehrsson hålla ett samtal, ett så kallat "artist talk" med konstnären Andreas Varro för att höra hur han jobbar och tänker om sina verk. Missa inte detta!

I utställningen Dystopia lyfter den prisbelönte bildkonstnären Andreas Varro utmaningen det innebär att leva i den digitala världen, med nytänkande verk som karvar i gränsen mellan mänskliga framsteg och naturrättens integritet. I verken ställs inspiration från myter och renässansen mot trendig popkultur och den hypermoderna livsstilens krav på omedelbar tillfredsställelse. Människans kamp i mörkret vänds mot vårt eviga sökande efter ljus och hur vi så ofta söker det på fel ställen.

Genom en kombination av minutiöst utstuderat foto och bildbehandling riktar Andreas strålkastaren mot sådant som annars kan kännas för självklart för att ifrågasättas. Utställningen Dystopias innovativa verk skapar dialog om den moderna människans inre konflikter, med övertygelsen om att det är där förändringen börjar.

Andreas tankeprovocerande och samhällskritiska fotokonst har bland annat kallats profetisk kritik av det moderna samhället. Andreas Varro är utsedd till en av världens bästa digitala konstnärer av Lützens Archive. Han har mottagit närmare 60 nationella och internationella prestigefyllda utmärkelser, däribland från International Photography Awards tre år i rad, Prix de la Photographie Paris och italienska Siena Creative Awards. Utmärkelserna gör honom till en av Sveriges mest prisbelönta fotokonstnärer. Han har synts i media/publikationer från New York till Hong Kong och uppmärksammats av varumärken och magasin som Hasselblad, Noblesse China och Campaign London.

Välkommen!

Arrangör

Kulturhuset Sjöängen

Kontakt

Kulturhuset Sjöängen
Epost: sjoangen@askersund.se
Tel: +46(0)583 820 00

Bra att veta

Utställningen pågår till 23 mars 2024 och har öppet bibliotekets öppettider.
Konsthallen öppnas av personal i bibliotek eller reception.

Information

Plats: Askersund

Arena: Askersunds konsthall

Adress: Drottning Kristinas väg 2, Askersund

Webbsida: https://sjoangen.askersund.se/

Pris: Fri entré

Kategori: Konst, Utställning, Övrigt

Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassad

Alla datum

2024-02-17 - 2024-03-23

Kommande datum

Välkommen!

Stanna kvar en stund

I gemytliga Askersund och på landsbygden finns många trevliga boenden för alla smaker. Bekväma hotell och B&B, sköna stugor, camping & glamping eller en fin plats för husbilen. Välkommen att stanna kvar en stund till och hitta fler äventyr!

Ät gott

Vill du äta något gott i samband med ditt besök - kolla våra matställen! Här hittar du tips för alla smaker och tillfällen. Smaklig måltid!

Shopping

Askersund med omnejd erbjuder fina möjligheter för annorlunda shopping. Här du allt från retrobutiker till konsthantverkare, delikatessbutiker, livstilsbutiker, välsorterade mataffärer, m.m. Kunniga fackmän bistår med tips och råd. Välkommen!

Är du arrangör?